Monday, June 27, 2011

kutu again..

today, we have new member, total now 28 members.. we plan to start in July and end it up on April, means 10 months only.. everyone dont want to wait for 1-2 years, so every months, 2 person wil get rm1400, lumayan beb..hehehe.. :)

Sunday, June 26, 2011

safety gate

emm, yesterday we went to baby shops in search of safety gate..
after surveyed a few shops, i bought a cap ayam je la coz when compared to brand my dear pun, sama je jenis nyer..beza nya hanya lah warna..and yang we bought is all white color. better than yang kaler koning koning tu..
only RM99, and now fatnin dah tak leh crawled up lg dh..
kalo tak, penat ma n pa sll kena angkat letak angkat letak sbb she is an active baby girl..
sampai her pa sll jerit " fatnin ni kenapa la takleh duk diam ni haa?"...

emm, not fit to the wall pun..huhu

"fatnin, sebut mama..mama..mama.."

emm, last nite before slept, fatnin crawled and tunggeng2 dulu..
pastu mulut non stop said "papapapapapapa"...
then i pun cakap :

me: ma...ma...ma...ma...
fatnin: emmmm.....pa...

i try lagi..
me: fatnin, ma...ma...ma..ma...
fatnin : emmmm.... ( then senyum je)

still not gave up yer...
me: ma...ma..ma..ma..
fatnin : papa..emm,papa...burrrppp....( wat main mulut muncung)
me : ooo, taknak sebut mama yer...
fatnin : mmmm......pa...
me : la,, ingat mmmmmm ma..

pa entered the bedroom and fatnin said " mmmmmmmm pa...."
again!!!!!

Saturday, June 25, 2011

infrared photography..perghhhh..

http://www.digitaliris.com.my/

cantikkan? ni kat pulau sekati, terengganu, tp ala over the sea la plak kan..

senggugut

emm, last month adik ipar masuk jd ahli..dia nk try sbb dia mmg ada senggugut..
pastu td dia call, bgtau tak tau nk jual mcmn..tp dia mmg dah tak senggugut dah..alhamdulillah..

mcmn nk jual yer?
actually dia dah boleh jual sebab dia sendiri yang dah ada pengalaman pakai pad herba, senggugut hilang..

maybe kena asah skill bercakap ke??
sebenarnya tak susah mana jual pad ni..kita kongsi pengalaman kita sendiri..
mcmna berkesannya pad herba terhadap kita sendiri, insyaAllah, orang akan tertarik..

jom join avail ....

nak kurus tak? :)

Harga Runcit : RM 75 sekotak
Harga Ahli : RM 63 sekotak

* Untuk mendapatkan harga RM 63 sekotak, anda perlu membeli 3 kotak x RM 63 = RM 189 dan layak menjadi ahli secara automatik tanpa bayaran yuran ahli.

Green fit adalah 100% ramuan-ramuan semulajadi seperti lignin, oligosakarida, klorofil alfalfa, aloe vera dan gandum.

Lignin adalah sejenis serat makanan yang bermutu dan kuasa anti-pengoksidaanya amat kuat.Ia berupaya mencegah kanser dan berkesan meningkatkan tahap metabolism gula darah serta mengawal tahap kolestrol.

Oligosakarida berupaya meningkatkan populasi bacteria baik dalam usus.

Klorofil alfalfa berkesan menyembuhkan 80% ulser peptik.

Aloe vera pula membantu proses detoksifikasi badan dan mengawalatur proses metabolism badan.

Kajian membuktikan bahawa gandum membantu menurunkan berat badan dan menahan kelaparan.


KELEBIHAN GREEN FIT:

-Meningkatkan fungsi sistem pencernaan
-Meningkatkan tahap metabolism tubuh
-Melembutkan najis dan mengggalakkan pergerakan usus
-Mencegah dan membantu penyembuhan ulser serta keradangan pada saluran gastrousus
-Mencegah dan membantu masalah sembelit serta buasir
-Mengawalatur berat badan
-Mengawal tahap kolestrol dan gula dalam darah

Saya sendiri kategori 2,3 hari, baru buang air besar. so, bila minum greenfit, emm, memang mencuci usus saya yang saya simpan 2 hari tu..alhamdulillah.. ( yang penting, perut tak bonchitttt la kan..)

emm, ni testimoni akak2, adik2 yang TELAH minum Greenfit.. Anda bila lagi? :)

Quote:

Zaleha Ibrahim, 34 tahun
Kuala Terengganu
Saya berasa kembung perut setiap pagi.
perut saya berangin, 3hari sekali buang air besar dan sikit dibuang.
Selepas mencuba GreenFit, saya banyak kentut berbau dan
kerap membuang air besar. Najis yang dibuang berbau busuk
dan berwarna hitam. Kini, saya tidak lagi berasa kembung perut
dan tidak berasa lapar walaupun kerap membuang air besar!


Chow Geok Peng, 30 tahun
Kuala Terengganu
Saya menghidapi masalah sembelit selepas bersalin
Selepas mencuba GreenFit, saya boleh mengosongkan perut saya setiap pagi. Yang menakjubkan, saya telah 3 kali membuang koprostasis yang panjang iaitu selepas meminum GreenFit uncang ke4, ke10, dan ke15!!!


Jamie Lim Lee Yong, 31 tahun
Pulau Pinang
Sekeluarga saya mengalami masalah sembelit.. Anak perempuan saya yang berumur 4 tahun hanya membuang air besar beberapa hari sekali. najis nya sangat keras dan akan menangis setiap kali membuang air besar.
Rasa GreenFit sangat enak, anak perempuan saya suka meminumnya. Dia tidak lagi sembelit, najisnya lembut dan mudah membuang. Masalah saya sekeluarga telah pun selesai.


Tan Dai Ning, 38 tahun
Bintangor, sarawak
Saya menghadapi masalah sembelit dan kegemukkan, 2hari sekali baru membuang air besar
Hanya mencuba 1 uncang GreenFit, saya membuang air besar dalam jisim yang banyak pada keesokan harinya. Saya berasa amat selesa dan ringan. Selepas 3minggu meminum GreenFit, berat badan saya telah bekurangan sebanyak 5kg dan lilitan perut telah menurun sebanyak 6inci. GreenFit memang hebat!



Goh Teik Choo, 51 tahun
Pulau Pinang
Saya seorang penghidap kencing manis yang menghadapi masalah sembelit. saya berasa susah membuang air besar kerana najis keras dan hanya membuang air besar 4hari sekali
Selepas mencuba GreenFit, saya tidak lag sembelit. saya boleh membuang air besar dengan senangnya setiap hari.


Rozita Binti Othman, 43 tahun
Saya mengalami masalah sembelit yang agak teruk sejak sekolah menengah. Saya terpaksa mengambil ubat julap daripada doktor untuk mengatasi masalah ini.
Sejak meminum GreenFit, masalah sembelit saya telah diatasi. saya tidak lagi risau dan tidak perlu memakan ubat julap lagi. Malah saya sangat gembira kerana berat badan telah menurun sebanyak 5kg.


Norziah Binti Mohd Hutnai
, 33 tahun
Terengganu
GreenFit sungguh sedap, saya membuang air besar sebanyak 3kali sehari. Berat badan saya telah menurun sebanyak 7kg dalam masa 2minggu sahaja!


Wong Wai ling
, 33 tahun
Selangor
Rungsing kerana masalah sembelit serius dalam jangka masa yang bepanjangan
Saya sangat tertarik dengan rasa GreenFit. sedap! Selepas minum saya tidak berasa kembung perut, tidak berasa beban, senang dan mudah nya membuang air besar dengan kerap dan jumlah yang banyak.


Noor ashikin Jamaluddin 26 tahun
Bukit Mertajam, Pulau Pinang
Saya mengalami masalah sembelit selepas bersalin. saya membuang air besar 2-3 hari sekali
Selepas mencuba GreenFit, saya boleh membuang air besar sebanyak 2-3 kali sehari dengan mudah, tanpa cirit birit, saya berasa segar berseri setiap hari!


Hiew Siok Huay, 37 tahun
Kuala Terengganu
Selepas meminum GreenFit, berat badan saya telah menurun sebanyak 2kg walau saya tidak mengawal pemakanan saya.


Fiona Mah, 20 tahun
Sibu sarawak
Saya menghidapi masalah sembelit serius sejak kecil. Saya henya membuang air besar sebulan sekali!
Saya membuang air besar sebanyak 3kali pada keesokan harinya selepas meminum GreenFit. dengan GreenFit, saya tidak lagi menghidapi sembelit dan bole membuang air besar dengan senangnya. Saya berasa amat gembira dan senang hati!


Hajah Sarbanun Binti Hj Masuot, 51 tahun
Sarawak
Koprostasis saya telah dibuang! lebih senang membuang air besar dan tidak perlu duduk lama di tandas. sakit pinggang dan sakit belakang semakin berkurangan dan perut saya tidak berasa kembung sebab kerap membuang angin. lenguh badan hilang dan berasa lebih bertenaga.


Wilhelmina janing, 27 tahun
Kota Kinabalu Sabah
Saya menghadapi masalah sembelit dan kerap berasa sakit perut. Selain itu kulit saya bertompok-tompok hitam dan selalu berasa lemah.
Selepas mencuba GreenFit, saya berasa segar dan sihat. Saya tidak berasa sakit perut selalu lagi dan berat badan telah menurun. Kulit pula semakin cerah berseri.

Gooi See Min, 18 tahun
Pulau Pinang
Saya bermasalah sembelit, dan 2-3 kali sehari baru buang air besar.
Selepas mencuba GreenFit,saya boleh membuang air besar setiap hari tanpa beban. GreenFit juga membantu menurunkan berat badan saya.

Halija Binti Wahab, 55 tahun
Terengganu
Setelah meminum GreenFit, masalah sembelit telah pun hilang. Bintik-bintik hitam pada muka semakin pudar dan menjadi lebih licin dan cerah. Berat badan saya pun makin menurun.


Siti Aishah Binti Mohd Nong, 27 tahun
Kuala Terengganu
Sembelit serius, seminggu buang sekali dan perlukan ubat julap.
Selepas mencuba GreenFit, saya amat berpuas hati. ia membuat perut saya tidak lagi sakit perut, senang membuang air besar dan banyak dibuang, minyak makanan turut dibuang, jerawat di muka sudahpun kering!


Pauline Wong, 58 tahun
Bintangor, Sarawak
Perut saya kembung dan selalu berasa tidak selesa
Selepas 3minggu meminum GreenFit, perut saya sedikit kempis dan berat badan saya telah menurun sebanyak 4kg!


Sahida Shaari
, 19 tahun
Tanah Merah Kelantan
Selepas mencuba GreenFit, saya lebih senang membuang air besar, tidak perlu dipaksa-paksa dan minyak makanan juga dibuang


Phang Chiew Joon, 53 tahun
Kuching Sarawak
Pada hari ke5 selepas meminum GreenFit, banyak najis hitam telah dibuang, berasa lebih selesa dan ringan, perut juga menjadi kempis sedikit


Chua Hion Yong, 52 tahun
Kuching sarawak
GreenFit telah memberi saya perasaan yang puas membuang air besar. Saya boleh membuang air besar dengan senang dan banyak. Green Fit Makes Fit!


Elisabeth Tiong Guong Ming, 41 tahun
Bintangor, Sarawak
Saya membuang air besar 2-3 kali sehari. Perut saya kembung dan tiada selera makan.
Selepas meminum GreenFit, saya tidak lagi menghadapi masalah sembeli. selepas 1minggu meminum GreenFit, lilitan peurt saya telah semakin mengecil.

Juita hj Masuot, 47 tahun
Mukah Sarawak
Selepas meminum GreenFit, saya membuang air besar dengan banyaknya sehingga saya berasa ringan dan lega. Sistem penghadaman saya telah bertambah baik dan badan menjadi lebih Fit!


Aida Binti Tengah, 33tahun
Terengganu
Saya 2hari sekali baru membuang air besar, najis saya berbiji-biji.
Selepas meminum GreenFit, saya boleh membuang 3 hingga 4 kali air besar sehari. perut saya sudah kempis!


Mariatun Binti Mustaffa
, 42 tahun
Kuala Terengganu
Selepas mencuba GreenFit, saya berasa segar, bersemangat, dan tidak lagi berasa letih dan lenguh badan


Maheran Binti Yusof, 47 tahun
Kuching Sarawak
Selepas meminum GreenFit, saya lebh senang membuang air besar, perut tidak sebu, dan badan berasa ringan!


Fatimah Binti Ngah, 47 tahun
Kuala Terengganu
Selepas meminum GreenFit, saya tidak berasa sakit perut dan tidak berlaku cirit birit. Dengan senangnya saya membuang 2kali air besar dalam jisim yang banyak pada keesokan harinya.


Wan Aishah Tayib, 34 tahun
Kedah
Saya menghadapi masalah sembelit serius, 1minggu baru sekali membuang air besar dan perut saya selalu kembung
Selepas meminum GreenFit, masalah sembelit telah diatasi dan perut saya tidak kembung lagi.

AVAIL?? Islam ??

Berikut adalah beberapa sebab bisnes AVAIL menepati perspektif Islam:-

1) Produk bersumberkan alamsemulajadi
Produl Avail bersumberkan herba dan alam semulajadi ciptaan Allah. Ia menjadi suatu kekuatan dan keyakinan kepada umat Islam untuk berniaga atau menggunakan produk Avail. Semua produk Avail bersumberkan alam semulajadi.

2) Tuala wanita keluaran Avail Beauty adalah berkualiti tinggi dan dijamin selamat. Ia telah menjalani tahap piawaian makmal yang ketat. Tiada bahan kimia atau toksik berbahaya. Malah ia diperbuat dari 100% kapas yang menepati saranan Rasulullah saw sebagaimana hadis. Dari Hamnah Jahsy berkata: "Wahai Rasulullah saw, saya menderita darah penyakit yang banyak. Apakah saya tidak boleh mengerjakan solat dan puasa?" Baginda bersabda: " Aku sarankan kepadamu agar menggunakan tuala yang dibuat dari kapas, kerana kapas itu penyerap darah yang baik'. Hadis riwayat Tirmizi dan Ibnu Majah. Ini bermakna pemakaian tuala wanita Avail yang dibuat dari kapas adalah mengikut sunnah Rasulullah saw dan diberi ganjaran pahala kepada sesiapa yg menggunakannya.

Rujukan : Majalah Sukses Bil 16/2011 KDN:PP15287/12/2011(026931)

Wednesday, June 22, 2011

MQA course

emm, so sleepy rite now, because stomach full dengan ayam kakak panglima hitam. tp ayam berempah la kali ni..delicious..
i finished my lunch at LPL almost 1.30 pm..then walked to the office which is nobody in there..all of them going out, take a lunch and maybe ada yg balik rumah. emm, nk pergi kursus quality plak pasni kul 2.30..pray first..

suddenly, teringat this morning, fatnin skrg kalo nk bagi kat opah, pusing badan taknak opah amik..tapi dh duk atas dukung opah, rileks je..senyum je..tambah2 kalo opah bwk jalan2 depan umah..taknak masuk umah..fatnin fatnin..hehehe

Tuesday, June 21, 2011

RM10..

kepada sesiapa di luar sana, boleh la berubah kepada penggunaan tuala wanita yg lebih BERSIH, SELAMAT DAN PALING PENTING BERKUALITI utk menjaga kesihatan anda di masa hadapan..
insyaAllah, dengan nilai RM10 yang kita semua kata mahal itu, mungkin dengan nilai RM10 itu sekali je setiap bulan,boleh membahagiakan anda dan keluarga anda, dijauhkan penyakit berbahaya..tq..

bakal ibu ataupun yang baru menjadi ibu...

Para ibu mengandung yg bakal lahirkan anak or sudah pun lahirkan anak..
Selalunya selepas lahirkan anak, pihak hospital akan memberi anda pad kapas untuk menampung darah nifas kan..
mengambil masa sehingga 40 hari untuk keringkan darah nifas anda..
tapi kini tidak perlu risaul lagi!!tidak perlu tunggu lama lagi untuk keringkan darah nifas anda!!

kerana sudah ada alternatif terbaru iaitu FC Bio Sanitary Pad..!!

pad kapas FC Bio Sanitary Pad boleh memendekkan waktu dari 40 hari ke 14-20 hari sahaja..
Pad ini mempunyai ramuan herba yang membantu menarik darah2 kotor dengan cepatnya..
anda akan berasa selesa dan dingin sahaja..

Topik: Beza Wanita Dulu dan Kini Pada Tuala Wanita

dari portal komuniti muslimah HANAN.COM.MY

http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?forum=13&topic=4463

----------------------------------------------------------------------------------

Posting pada: 23-10-10 09:10

Nak kongsi satu artikel berkenaan wanita:

Maafkan aku jika tajuk ini agak menyentuh sensiviti kenjantinaan. Lama sudah aku ingin mengeluarkan pandangan yang tersimpan dalam benak sanubari ini tetapi masa sering mencemburui aku dan saat ini. Aku meluangkan masa sebentar untuk mengarang. Mengapa aku katakan beza wanita dulu dan kini adalah pada tuala wanita? Kerana, semakin berkembangnya kemajuan dalam dunia ini, maka semakin advance seorang wanita memakaikan sesuatu pada badan mereka tanpa memikirkan kesan jangka masa panjangnya khususnya berkenaan tuala wanita yang menjadi sesuatu yang wajib di saat berdepan dengan period.

Jika kita kembali kepada zaman dahulu, ibu-ibu kita, semasa masih muda, nenek dan moyang wanita kita tidak kenal akan tuala wanita yang semakin rancak di pasaran kerana mereka hanyalah memakai tuala "good morning", tuala mandi yang dikoyak kecil dan kain batik sebagai alas. Aku yang mengetahui fakta agung ini pada mulanya juga tergelak kerana agak mustahil untuk berbuat begitu. Tetapi setelah aku menekuni akan hikmah di sebalik sesuatu itu, lihatlah ibu-ibu kita, nenek dan keturunan di atas sana, mereka terhindar daripada penyakit berbahaya kerana tidak memakai bahan kimia ketika datang bulan dan mereka melahirkan ramai zuriat buat penyambung ummat di atas muka ini!

Mungkin sukar untuk diterima dengan kenyataan ini, selain penyakit berbahaya, ramai wanita sekarang susah mendapat zuariat juga kerana tuala wanita. Begitu hebatkah tuala wanita moden ini sehingga berjaya memandulkan seorang wanita? Ya, lihatlah betapa ramainya wanita yang mengadu di blog dan website yang berkaitan sakit puan, penjualan herba dan banyak lagi kerana gagal memberi zuriat kepada sebuah keluarga yang dibina. Sedih? Memang sedih!!

Baca sambungannya di CetusanHati.com

ada gambar, tak reti nak letak gambar di sini..maaf ye


--------------------------------------------------------------------------------

Posting pada: 23-10-10 19:48

Salam..
Betul ke pad yang kita guna tu boleh menjejaskan kesuburan wanita? Ada tak bukti-bukti kukuh untuk memperjelaskan kenyataan di atas? Dulu ada juga pakai pad herba tapi ianya agak mahal jadi terpaksalah stop....Kalau bahaya apa yang nak dipakai..

--------------------------------------------------------------------------------

Posting pada: 24-10-10 16:27

salam..

tak taulah nak kata boleh menjejaskan kesuburan ke tak..sebab tu artikel ni nyatakan perbezaan wanita dulu yang tak pakai pad serbuk kayu dan wanita sekarang yang pakai pad serbuk kayu yang dah dilunturkan dengan klorox..bahan peluntur tersebut mengandungi bahan kimia dioksin yang membahayakan.. perempuan zaman dulu jarang berpenyakit kronik berbanding perempuan sekarang..betul tak? kalau saudari rasa tak ragu2, teruskanlah..
pad herba memang mahal sikit tapi dijamin selamatkan? insyaAllah.. lagi pun benda baik memang mahal..tapi kita period bukanlah setiap hari..kalau sekeping pad herba rm1, paling banyak haid keluar ada lah dalam 5 hari kan..jadi baru RM5, sekadar pandangan...

---------------------------------------------------------------------------------

Posting pada: 02-01-11 18:00

Salam,
Dah lama rasanya tak berpeluang membuat posting,alhamdulillah masuk tahun baru ni baru Q ada sedikit masa untuk tujuan berkongsi pendapat disini.

Pendapat Q mudah saja,masalah timbul bila peniaga mula kaedah cost cutting,bukan hanya pada pad sahaja malah banyak juga ubat2an dan mekanan terlibat sama.Hanya peniaga yang beretika sahaja tidak akanmembahayakan pengguna.Soal bahan kimia dan toksik perlu di ambil serius akan komplikasinya atau sahaja fenomena susah mengandung hanya kesan sampingan atau kebetulan sahaja.

Zaman ini zaman toksik jadi kita kenalah berhati-hati dalam memilih produk atau makanan yang dibeli.Secara kebetulan saya ada juga terbaca tentang penggunaan pad herba yang terlalu lama boleh menyebabkan flora bakteria didalam faraj terganggu jika keasidan berubah boleh menyebabkan jangkitan yang kronik.

--------------------------------------------------------------------------------

ni saya tambah sikit la.. biasanya kita pakai banyak pad sehari tu kan, setiap 2 jam kena tukar pad, pastu 2 jam lagi, tukar lagi..(jenis heavy la jugak la ni kan)..
so yang pad herba avail ni, dari pengalaman beberapa org kawan2, alhamdulillah, tak bocor.

ada satu pengalaman dr sorg kawan opis, dia teramat sibuk pada hari tu.
dia pakai pad herba dari waktu datang keje, kul 8 pagi..
pastu dia hanya sempat tukar jam 8 malam bila balik ke rumah..
hanya kena di panty dia tepi2 tu je.. tak bocor yang sampai ke kain atau seluruh panty pun..
tapi tak elok la sampai 12 jam kan..( jgn ikut mcm dia tau : pesanan dr kwn saya tu..hehe)..

so, maybe sehari, kita hanya perlu 3 pad je..
pagi, petang dan malam.. baru RM 3..
period pun rasanya yang heavy, 3, 4 hari je..

so, kalau nak murah lagi, ambil la pakej borong 2+1, atau VIP..
kalo modal banyak , lagi la boleh ambil pakej SVVIP, terus jadi Quality Manager..
jual lagi, dapat la untung runcit lagi tau.. lumayan lumayan...
pakej tu, boleh tgk kat label "bio pad herba".. :)

Monday, June 20, 2011

usahawan pad herba?

PANTILINER
• Untuk kegunaan harian merawat masalah dalaman wanita dan mencegah risiko kanser.
• Menyerap cairan,lendir dengan efektif dan mengeluarkan keputihan.
• Memberi keselesaan,rasa segar,bersih dan berkeyakinan terutama mereka yang aktif.
• Sesuai untuk semua golongan wanita, lelaki,kanak-kanak,bayi dan wanita menopause.
• mengurangkan bau yang kurang menyenangkan terutama ketika haid.
• merawat sengugut dan masalah dalaman wanita.
• alternatif rawatan untuk wanita yang sukar hamil.

DAY USE PAD
• Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
• Rekaan unik bagi mengelakkan kebocoran tepi lekok panjang, untuk penegahan kebocoran yang efektif, selamat dan dipercayai.
•Dapat merawat masalah buasir.angin pasang lelaki.
• Sebagai antiseptik -menyembuhkan luka bersalin.
• Menguatkan peranakan dan mengecutkan rahim.
• Menghindar dari meroyan atau bentan.

NIGHT USE PAD
• Amat sesuai untuk ibu yang baru melahirkan anak kerana kandungan herba mampu memulihkan sistem peranakan & mencuci darah beku yang terdapat didalam peranakan.
• Pengawalan punggung yang lebih panjang dan luas, rekaan unik berbentuk kapas bahagian belakang dan tepi bagi pencegahan kebocoran lekuk panjang untuk pencengahan kebocoran yang efektif serta penyediaan secukupnya alas tutup, selamat dan dipercayai.

adakah? bolehkah? kenapakah?

adakah? bolehkah? kenapakah?
emm, selepas baca semua tentang kelebihan pad ini, masihkah anda tertanya-tanya? PERLUKAH aku pakai pad herba?
tepuk dada,sambil berkata, tak salah MENCUBA kan?

1. Bolehkah FC Bio Sanitary Pad dipercayai?

Ya, ia selamat digunakan kerana dirumuskan dengan 17 ramuan herba asli semulajadi yang istimewa dan mempunyai jaminan insurans sebanyak RM 3 juta

2. Bolehkah wanita hamil menggunakan FC Bio Sanitary Pad?

Keadaan setiap wanita hamil berbeza. Jadi mereka tidak digalakkan menggunakan pad ini.

3. Haid saya baru berakhir, tetapi terdapat cairan merah tua terhasil selepas menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Adakah haid saya datang semula?

FC Bio Sanitary Pad membantu membuangkan darah haid yang tertinggal dalam rahim, maka terhasilah cairan merah tua. Ini adalah fenomena biasa.

4. Kenapa saya perlu terus memakai FC Bio Sanitary Pad walaupun saya tidak merasai apa-apa tindakbalas?

Mereka yang sihat memang tiada tindakbalas pemulihan. FC Bio Sanitary Pad adalah tuala wanita yang berkualiti, selamat, tidak mengandungi agen fluoresen, agen peluntur berklorin, Dioksin dan bahan karsinogen berbahaya yang lain. Berfaedah bagi penggunaan jangka panjang kerana ia membantu mencegah jangkitan, membasmi kuman, menghilangkan bau, mencegah kegatalan dan memberi perasaan selesa dan dingin.

5. Apa kelebihan FC Bio Sanitary Pad kepada mereka yang bermasalah senggugut?

Menurut maklumbalas pengguna yang bermasalah senggugut, mereka menggunakan FC pantiliner sepanjang hari dan menukar 3-4 pantiliner dalam 24 jam. Segala masalah senggugut atau sakit belakang akan hilang selepas 1 bulan. Akan tetapi setiap wanita mempunyai tahap kesihatan dan masalah senggugut yang berbeza, jadi tempoh pemulihan adalah berbeza mengikut individu.

kebaikan bio pad herba

KEBAIKAN PRODUK
Kesihatan kebanyakan wanita bertambah baik setelah menggunakan tuala wanita herba semulajadi ini:
- Sakit haid
- Keputihan
- Kekuningan
- Membuang angin
- Untuk mengimbangkan sistem haid
- Kegatalan
- Sakit sendi semasa haid
- Jangkitan faraj akibat kuman
- Jangkitan pundi kencing akibat kuman
- Mengelak dan mengurangkan bau
- Mencegah buasir
- Membasmi kuman
- Jangkitan usus besar dan bahagian bawah usus
- Membuang gumpalan darah dalam uterus
- dll masalah dalaman wanita

kutu July 2011

i am searching for kutu's member in jmsk today..hehehe
now, already have 24 participants..
maybe if 24 participants only, we play it for 12 months,so 2 persons can get the money each month..

Sunday, June 19, 2011

fatnin and papa

i just came back from my home town last night. fatnin really missed her papa kut.. coz she hugged her pa very tight and taknak pun dtg kat mama even mama hulur tangan nak dukung dia.. amboi, fatnin ni..
so last night, pa mandikan dia, suapkan dia, dukung dia, semua pa buat la..
coz almost 1 week papa not around kan..tp when she want to sleep, tetap dgn mama kan fatnin..hehehe..

Friday, June 17, 2011

bertam house is waiting for us..

This morning, Fatnin woke up while smiled and already greets her grandmother. All of us wokeup early then took our breakfast. My husband just called and tells his snorkeling experience that is quite ludicrous. We are also talking about our new house at bertam. emm, duit tak banyak, mcmn nak masuk umah baru ni..?
takpe la..buat mana yang penting dulu la such grill, lamp, fan, curtain...

Thursday, June 16, 2011

fatnin with tok ayah and nenek

early in the morning, ma got a call from kak su.. (me panggil adik.. eein je panggil dia kak su)). ma told her, fatnin n me ada kat rumah. so she is excited giler nak balik la..
we picked her at +- 4pm.. then went to jertih..
i grabbed kain pasang lagi..emm, kaler almost blue gak..haiyak..
balik rumah, makan nasi and rest.
now, our house dah silent. everyone dah started to sleep.. fatnin pun..sleep with nenek and tok ayah..
me pun nak sleep gak la..hehehe..nite.. zZZZZZZZzzzzzzZZZZZZzzzzzZZZZZzzzz...........

Citra Package

semalam ma and abah registered untuk pakej haji tahun ni..InsyaAllah..
ma already told me before this..
ingat lagi bicara antara kami masa aku balik kampung last month.

ma : ma nak daftar pakej citra.
kak long : laaa, ma pun minat nok tgk maharajo lawok ko sampai daftar pakej citra..skali dgn warna la tu..emm, gang rosli la ni, bulih la tgk maharajo lawok pahni..
ma: ( muka confuse)..maharajo lawok? ehh, bukey warna la, pakej citra..
kak su : tu la, maharajo lawok warna la long..

tetiba ma gelak..
ma: ehh, pakej haji la..nama pakej tu pakej Citra.. bukey pakej astro la..

kak su and me laughing together..

poyo je..
ceh, ingat pakej mustika kat astro.. citra, warna and b4u..cit poodah..

Balik Kampung!!

Emm, yea yea..Balik kampung!!!!

Yesterday, while wait for Adah (will move off at 10am), I cleaned up my kitchen area. I was quite tired coz Fatnin cried when she not saw me around her. So, all the things need to settle in hurried.

At 10 am, I was texted adah that I need half an hour more for breakfast.
At 10.30, adah fetched me with a surprise!! Jejai just bought Honda civic. Fuyoo!!

So, today, I went to klate with Honda civic la.hehhee. This journey (with a new car la katakan) is very comfortable. Credit to jejai coz we all in a safe hand kan.

In KB ( to adah's abah, KB is Kota Bharu.hehe) I treated adah and jejai at cikgu nasi ulam, near Istana Batu, Kota Bharu. 3 plates of rice, 1 jug of sirap bandung, 1 piece of patin (palm size), fried chicken (bigger than my palm) and ulam + sambal. Total RM17 only. (Forgot to snap any pics). emm, cheap cheap. heehe. My family waited in front of IPK, so that adah dropped me there. Thanks adah and jejai ek.

After that, ma’s cousin treated us at popia stall next to stadium. Pastu, hujan turun like cat and dog..Meow meow bark bark… giler aaa lebat..
Emm, we stuck a half an hour, then we decided to redah hujan tu je. Sejuk! Pastu, Abah stopped at Masjid Kubang Kerian for asar. Again, redah hujan. Pastu went home sweet home at 8.00pm.. yea yea..

Tuesday, June 14, 2011

fatnin n mommy..


fatnin, be a good girl of mine yer.. :)

faces of sleeping beauty.. hehe

food glory..

food glory in JMSK for today only.. *wink*
intan's bro wedding cake
sambal kuini
wajik

acar buah utara

single mommy for 1 day..hehe

Last night, hubby moved off to Perhentian Island. So, before he left the house, fatnin cried for no reason dah.. Seems like she knew that her papa will left her for one week kan.. At JKM’s parking lot, fatnin hulur tgn, nk mintak dukung. Emm, then fatnin taknak masuk keter when I nk amik dia from her papa. But, I amik jugak la.. She cried and cried...Her papa pun started to sad gk la...emm, the only daughter of him la katakan...hehe...I pun a bit sad gak la...fatnin ni tau je yg papa started to move off..huhuhu.. I drove the car with fatnin on my lap.. ye la, around this poly, just ok to drive like that kan..hehehe..

At house, fatnin already ok and played all around the living room especially the grill.. She started to climb that grill.. About a half an hour, she started to cry coz she is hungry.. I fed her and she slept beside me. I settled everything that I need to do tonight so, esok tak kelam kabut.

While I am ironing my baju kurung, I heard fatnin cried. So, I picked her to upstairs and lay her down on sejadah coz I want to finish ironing. But she cried again and face down like merajuk la kan..alahai sulking girl in the house…hahaha..so, I pun dukung la dia sambil iron baju..berat gak fatnin ni yer..heehe.. Then I fed her and she sleep tight..

At 5 am, she woke up and smiled and giggled and started to crawl everywhere coz I switched on the lamp in our room. A few minutes after, she has no sign to sleep..haiya, baru 5am la syg…so, I switched off the lamp and she started to pusing sana, pusing sini la..hehehe..tgk2, dh lelap..

This morning, she wakes up with smile and watching me makeup and dress up..hehehe..she quite good today mcm tau2 mama is alone and no papa today. Everything is going so smooth. I pun happy je..hehehe.. I put her in car seat and she is not moving and redha je mama tight up her hands kan..i stop keter kat jp utk thumb in pun, dia senyap je dlm keter. Not cry and just relax je on her car seat tu..good girl..

Arrived at opah’s, she smiled and dh hulur tgn so that opah akan dukung la kan..hehehe..her face plain je, ngantuk lg ke??? Emm, mama pun babai2 and go to work..today, my life start as a single mommy for 1 day only la..esok balik kampong!!! Yea yea..!!!

Monday, June 13, 2011

monday morning...

i woke up and get ready to work..fatnin woke up and smiled again..emm, thanks to Allah coz she never make me kelam kabut pg2..this morning, got stomach ache..twice in a row, went to ladies room...adoiii.. and now ngepam susu at kiah's table..pinjam ek kiah..hehe...try to manage timing of ngepam coz nowadays milk running slow dh..emm, i want to feed my lil princess until she is 2 years or longer than that..hehe..InsyaAllah..emm, now i get headache..need to stop now..pusing2...

Friday, June 10, 2011

fatnin nowadays..

emm, she suka crying bila woke up..but kalo pagi, mama kat bathroom, pa at downstairs, tak cry2 pun..siap leh crawling and lying and smiling when kitorg dh tgk dia bangun..heehe.

emm, thinking mode..

emm, last month....
pad herba agak mahal compared to pad biasa..( that was my first thought)
pastu saya buat tak tau je terhadap pad herba ni..

then...a few days later...
DM fiza dtg ke opis.. berkongsi cerita dgn kwn2 opis, tentang kebaikan pad herba.. and compare la dgn pad biasa.. emm, thinking again...

what i did?...
baca testimoni and surf internet, baca kat forum, alhamdulillah, ramai yang kata ok..
ada yang pakai, tak rasa perubahan apa2 pun ada..

why? alhamdulillah, dia takde masalah..insyaAllah..

makcik yang dah monopouse plak, apa cerita?
emmm, jgn tak percaya, makcik ni pakai pantyliner avail, pastu selalu je buang angin, kentut2, sebab badan dia byk angin..dia pun mmg kata badan dia dr dulu banyak angin..alhamdulillah, dah buang angin dalam badan..

bab pantyliner, abg kwn opis ni, buasir..dia pakai pantyliner jugak, alhamdulillah, dah kecuk buasirnya..

apa2 pun, berbalik kepada Yang Maha Esa.. Allah minta kita berusaha, then bertawakkal.. bukannya tak buat pe, then kata tawakkal je la..tak boleh kan..

nk dapat A pun, kena study..heehe :)

Thursday, June 9, 2011

PROMOSI !!


promosi bio pad herba !!
1 uncang ni mengandungi :


  • pantyliner 20 pcs

  • pad 24.5cm (day) wing 10 pcs

  • pad 30cm (night) wing 10 pcs

Cepat dapatkan uncang ini segera dengan hanya RM 30 !!!

Wednesday, June 8, 2011

life..

today, I still in flu and sore throat mode. but not too bad .. so far, still come to work even this morning feel like hard to wake up.. need to play a song title "wake up call" from maroon 5..hahaha.. as life goes slow since last Monday, I feel a bit homesick. It's been a long time ago I am not in that mode..don't know why it happens to me now.. even already have a daughter..huhuhu