Posts

Showing posts from June, 2011

kutu again..

today, we have new member, total now 28 members.. we plan to start in July and end it up on April, means 10 months only.. everyone dont want to wait for 1-2 years, so every months, 2 person wil get rm1400, lumayan beb..hehehe.. :)

safety gate

Image
emm, yesterday we went to baby shops in search of safety gate..
after surveyed a few shops, i bought a cap ayam je la coz when compared to brand my dear pun, sama je jenis nyer..beza nya hanya lah warna..and yang we bought is all white color. better than yang kaler koning koning tu..
only RM99, and now fatnin dah tak leh crawled up lg dh..
kalo tak, penat ma n pa sll kena angkat letak angkat letak sbb she is an active baby girl..
sampai her pa sll jerit " fatnin ni kenapa la takleh duk diam ni haa?"...

emm, not fit to the wall pun..huhu

"fatnin, sebut mama..mama..mama.."

emm, last nite before slept, fatnin crawled and tunggeng2 dulu..
pastu mulut non stop said "papapapapapapa"... then i pun cakap :

me: ma...ma...ma...ma... fatnin: emmmm.....pa...
i try lagi.. me: fatnin, ma...ma...ma..ma... fatnin : emmmm.... ( then senyum je)
still not gave up yer... me: ma...ma..ma..ma.. fatnin : papa..emm,papa...burrrppp....( wat main mulut muncung) me : ooo, taknak sebut mama yer... fatnin : mmmm......pa... me : la,, ingat mmmmmm ma..
pa entered the bedroom and fatnin said " mmmmmmmm pa...." again!!!!!

infrared photography..perghhhh..

Image
http://www.digitaliris.com.my/

cantikkan? ni kat pulau sekati, terengganu, tp ala over the sea la plak kan..

senggugut

emm, last month adik ipar masuk jd ahli..dia nk try sbb dia mmg ada senggugut..pastu td dia call, bgtau tak tau nk jual mcmn..tp dia mmg dah tak senggugut dah..alhamdulillah..
mcmn nk jual yer?actually dia dah boleh jual sebab dia sendiri yang dah ada pengalaman pakai pad herba, senggugut hilang..
maybe kena asah skill bercakap ke?? sebenarnya tak susah mana jual pad ni..kita kongsi pengalaman kita sendiri.. mcmna berkesannya pad herba terhadap kita sendiri, insyaAllah, orang akan tertarik..
jom join avail ....

nak kurus tak? :)

Image
Harga Runcit : RM 75 sekotak Harga Ahli : RM 63 sekotak
* Untuk mendapatkan harga RM 63 sekotak, anda perlu membeli 3 kotak x RM 63 = RM 189 dan layak menjadi ahli secara automatik tanpa bayaran yuran ahli.
Green fit adalah 100% ramuan-ramuan semulajadi seperti lignin, oligosakarida, klorofil alfalfa, aloe vera dan gandum.
Lignin adalah sejenis serat makanan yang bermutu dan kuasa anti-pengoksidaanya amat kuat.Ia berupaya mencegah kanser dan berkesan meningkatkan tahap metabolism gula darah serta mengawal tahap kolestrol.
Oligosakarida berupaya meningkatkan populasi bacteria baik dalam usus.
Klorofil alfalfa berkesan menyembuhkan 80% ulser peptik.
Aloe vera pula membantu proses detoksifikasi badan dan mengawalatur proses metabolism badan.
Kajian membuktikan bahawa gandum membantu menurunkan berat badan dan menahan kelaparan.

KELEBIHAN GREEN FIT: -Meningkatkan fungsi sistem pencernaan
-Meningkatkan tahap metabolism tubuh
-Melembutkan najis dan mengggalakkan pergerakan usus
-Mencegah dan m…

AVAIL?? Islam ??

Berikut adalah beberapa sebab bisnes AVAIL menepati perspektif Islam:-

1) Produk bersumberkan alamsemulajadi
Produl Avail bersumberkan herba dan alam semulajadi ciptaan Allah. Ia menjadi suatu kekuatan dan keyakinan kepada umat Islam untuk berniaga atau menggunakan produk Avail. Semua produk Avail bersumberkan alam semulajadi.

2) Tuala wanita keluaran Avail Beauty adalah berkualiti tinggi dan dijamin selamat. Ia telah menjalani tahap piawaian makmal yang ketat. Tiada bahan kimia atau toksik berbahaya. Malah ia diperbuat dari 100% kapas yang menepati saranan Rasulullah saw sebagaimana hadis. Dari Hamnah Jahsy berkata: "Wahai Rasulullah saw, saya menderita darah penyakit yang banyak. Apakah saya tidak boleh mengerjakan solat dan puasa?" Baginda bersabda: " Aku sarankan kepadamu agar menggunakan tuala yang dibuat dari kapas, kerana kapas itu penyerap darah yang baik'. Hadis riwayat Tirmizi dan Ibnu Majah. Ini bermakna pemakaian tuala wanita Avail yang dibuat dari kapas ad…

MQA course

emm, so sleepy rite now, because stomach full dengan ayam kakak panglima hitam. tp ayam berempah la kali ni..delicious..
i finished my lunch at LPL almost 1.30 pm..then walked to the office which is nobody in there..all of them going out, take a lunch and maybe ada yg balik rumah. emm, nk pergi kursus quality plak pasni kul 2.30..pray first..

suddenly, teringat this morning, fatnin skrg kalo nk bagi kat opah, pusing badan taknak opah amik..tapi dh duk atas dukung opah, rileks je..senyum je..tambah2 kalo opah bwk jalan2 depan umah..taknak masuk umah..fatnin fatnin..hehehe

RM10..

kepada sesiapa di luar sana, boleh la berubah kepada penggunaan tuala wanita yg lebih BERSIH, SELAMAT DAN PALING PENTING BERKUALITI utk menjaga kesihatan anda di masa hadapan..
insyaAllah, dengan nilai RM10 yang kita semua kata mahal itu, mungkin dengan nilai RM10 itu sekali je setiap bulan,boleh membahagiakan anda dan keluarga anda, dijauhkan penyakit berbahaya..tq..

bakal ibu ataupun yang baru menjadi ibu...

Para ibu mengandung yg bakal lahirkan anak or sudah pun lahirkan anak..
Selalunya selepas lahirkan anak, pihak hospital akan memberi anda pad kapas untuk menampung darah nifas kan..
mengambil masa sehingga 40 hari untuk keringkan darah nifas anda..
tapi kini tidak perlu risaul lagi!!tidak perlu tunggu lama lagi untuk keringkan darah nifas anda!!

kerana sudah ada alternatif terbaru iaitu FC Bio Sanitary Pad..!!

pad kapas FC Bio Sanitary Pad boleh memendekkan waktu dari 40 hari ke 14-20 hari sahaja..
Pad ini mempunyai ramuan herba yang membantu menarik darah2 kotor dengan cepatnya..
anda akan berasa selesa dan dingin sahaja..

Topik: Beza Wanita Dulu dan Kini Pada Tuala Wanita

dari portal komuniti muslimah HANAN.COM.MY

http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?forum=13&topic=4463

----------------------------------------------------------------------------------

Posting pada: 23-10-10 09:10

Nak kongsi satu artikel berkenaan wanita:

Maafkan aku jika tajuk ini agak menyentuh sensiviti kenjantinaan. Lama sudah aku ingin mengeluarkan pandangan yang tersimpan dalam benak sanubari ini tetapi masa sering mencemburui aku dan saat ini. Aku meluangkan masa sebentar untuk mengarang. Mengapa aku katakan beza wanita dulu dan kini adalah pada tuala wanita? Kerana, semakin berkembangnya kemajuan dalam dunia ini, maka semakin advance seorang wanita memakaikan sesuatu pada badan mereka tanpa memikirkan kesan jangka masa panjangnya khususnya berkenaan tuala wanita yang menjadi sesuatu yang wajib di saat berdepan dengan period.

Jika kita kembali kepada zaman dahulu, ibu-ibu kita, semasa masih muda, nenek dan moyang wanita kita tidak kenal akan tuala wanita yang semakin rancak di pas…

usahawan pad herba?

Image
PANTILINER
• Untuk kegunaan harian merawat masalah dalaman wanita dan mencegah risiko kanser.
• Menyerap cairan,lendir dengan efektif dan mengeluarkan keputihan.
• Memberi keselesaan,rasa segar,bersih dan berkeyakinan terutama mereka yang aktif.
• Sesuai untuk semua golongan wanita, lelaki,kanak-kanak,bayi dan wanita menopause.
• mengurangkan bau yang kurang menyenangkan terutama ketika haid.
• merawat sengugut dan masalah dalaman wanita.
• alternatif rawatan untuk wanita yang sukar hamil.

DAY USE PAD
• Diperkayakan dengan gel untuk penyerapan berdalir yang lebih kuat dan penyimpanan.
• Rekaan unik bagi mengelakkan kebocoran tepi lekok panjang, untuk penegahan kebocoran yang efektif, selamat dan dipercayai.
•Dapat merawat masalah buasir.angin pasang lelaki.
• Sebagai antiseptik -menyembuhkan luka bersalin.
• Menguatkan peranakan dan mengecutkan rahim.
• Menghindar dari meroyan atau bentan.

NIGHT USE PAD
• Amat sesuai untuk ibu yang baru melahirkan anak kerana kandungan herba mampu me…

adakah? bolehkah? kenapakah?

adakah? bolehkah? kenapakah?
emm, selepas baca semua tentang kelebihan pad ini, masihkah anda tertanya-tanya? PERLUKAH aku pakai pad herba?
tepuk dada,sambil berkata, tak salah MENCUBA kan?

1. Bolehkah FC Bio Sanitary Pad dipercayai?

Ya, ia selamat digunakan kerana dirumuskan dengan 17 ramuan herba asli semulajadi yang istimewa dan mempunyai jaminan insurans sebanyak RM 3 juta

2. Bolehkah wanita hamil menggunakan FC Bio Sanitary Pad?

Keadaan setiap wanita hamil berbeza. Jadi mereka tidak digalakkan menggunakan pad ini.

3. Haid saya baru berakhir, tetapi terdapat cairan merah tua terhasil selepas menggunakan FC Bio Sanitary Pad. Adakah haid saya datang semula?

FC Bio Sanitary Pad membantu membuangkan darah haid yang tertinggal dalam rahim, maka terhasilah cairan merah tua. Ini adalah fenomena biasa.

4. Kenapa saya perlu terus memakai FC Bio Sanitary Pad walaupun saya tidak merasai apa-apa tindakbalas?

Mereka yang sihat memang tiada tindakbalas pemulihan. FC Bio Sanitary Pad adalah tuala wanita y…

kebaikan bio pad herba

KEBAIKAN PRODUK
Kesihatan kebanyakan wanita bertambah baik setelah menggunakan tuala wanita herba semulajadi ini:
- Sakit haid
- Keputihan
- Kekuningan
- Membuang angin
- Untuk mengimbangkan sistem haid
- Kegatalan
- Sakit sendi semasa haid
- Jangkitan faraj akibat kuman
- Jangkitan pundi kencing akibat kuman
- Mengelak dan mengurangkan bau
- Mencegah buasir
- Membasmi kuman
- Jangkitan usus besar dan bahagian bawah usus
- Membuang gumpalan darah dalam uterus
- dll masalah dalaman wanita

kutu July 2011

i am searching for kutu's member in jmsk today..hehehe
now, already have 24 participants..
maybe if 24 participants only, we play it for 12 months,so 2 persons can get the money each month..

fatnin and papa

i just came back from my home town last night. fatnin really missed her papa kut.. coz she hugged her pa very tight and taknak pun dtg kat mama even mama hulur tangan nak dukung dia.. amboi, fatnin ni..
so last night, pa mandikan dia, suapkan dia, dukung dia, semua pa buat la..
coz almost 1 week papa not around kan..tp when she want to sleep, tetap dgn mama kan fatnin..hehehe..

bertam house is waiting for us..

This morning, Fatnin woke up while smiled and already greets her grandmother. All of us wokeup early then took our breakfast. My husband just called and tells his snorkeling experience that is quite ludicrous. We are also talking about our new house at bertam. emm, duit tak banyak, mcmn nak masuk umah baru ni..?
takpe la..buat mana yang penting dulu la such grill, lamp, fan, curtain...

fatnin with tok ayah and nenek

early in the morning, ma got a call from kak su.. (me panggil adik.. eein je panggil dia kak su)). ma told her, fatnin n me ada kat rumah. so she is excited giler nak balik la..
we picked her at +- 4pm.. then went to jertih..
i grabbed kain pasang lagi..emm, kaler almost blue gak..haiyak..
balik rumah, makan nasi and rest.
now, our house dah silent. everyone dah started to sleep.. fatnin pun..sleep with nenek and tok ayah..
me pun nak sleep gak la..hehehe..nite.. zZZZZZZZzzzzzzZZZZZZzzzzzZZZZZzzzz...........

Citra Package

semalam ma and abah registered untuk pakej haji tahun ni..InsyaAllah..
ma already told me before this..
ingat lagi bicara antara kami masa aku balik kampung last month.

ma : ma nak daftar pakej citra.
kak long : laaa, ma pun minat nok tgk maharajo lawok ko sampai daftar pakej citra..skali dgn warna la tu..emm, gang rosli la ni, bulih la tgk maharajo lawok pahni..
ma: ( muka confuse)..maharajo lawok? ehh, bukey warna la, pakej citra..
kak su : tu la, maharajo lawok warna la long..

tetiba ma gelak..
ma: ehh, pakej haji la..nama pakej tu pakej Citra.. bukey pakej astro la..

kak su and me laughing together..

poyo je..
ceh, ingat pakej mustika kat astro.. citra, warna and b4u..cit poodah..

Balik Kampung!!

Emm, yea yea..Balik kampung!!!!

Yesterday, while wait for Adah (will move off at 10am), I cleaned up my kitchen area. I was quite tired coz Fatnin cried when she not saw me around her. So, all the things need to settle in hurried.

At 10 am, I was texted adah that I need half an hour more for breakfast.
At 10.30, adah fetched me with a surprise!! Jejai just bought Honda civic. Fuyoo!!

So, today, I went to klate with Honda civic la.hehhee. This journey (with a new car la katakan) is very comfortable. Credit to jejai coz we all in a safe hand kan.

In KB ( to adah's abah, KB is Kota Bharu.hehe) I treated adah and jejai at cikgu nasi ulam, near Istana Batu, Kota Bharu. 3 plates of rice, 1 jug of sirap bandung, 1 piece of patin (palm size), fried chicken (bigger than my palm) and ulam + sambal. Total RM17 only. (Forgot to snap any pics). emm, cheap cheap. heehe. My family waited in front of IPK, so that adah dropped me there. Thanks adah and jejai ek.

After that, ma’s cousin treated us …

fatnin n mommy..

Image
fatnin, be a good girl of mine yer.. :)

faces of sleeping beauty.. hehe

Image

food glory..

Image
food glory in JMSK for today only.. *wink*


single mommy for 1 day..hehe

Last night, hubby moved off to Perhentian Island. So, before he left the house, fatnin cried for no reason dah.. Seems like she knew that her papa will left her for one week kan.. At JKM’s parking lot, fatnin hulur tgn, nk mintak dukung. Emm, then fatnin taknak masuk keter when I nk amik dia from her papa. But, I amik jugak la.. She cried and cried...Her papa pun started to sad gk la...emm, the only daughter of him la katakan...hehe...I pun a bit sad gak la...fatnin ni tau je yg papa started to move off..huhuhu.. I drove the car with fatnin on my lap.. ye la, around this poly, just ok to drive like that kan..hehehe..

At house, fatnin already ok and played all around the living room especially the grill.. She started to climb that grill.. About a half an hour, she started to cry coz she is hungry.. I fed her and she slept beside me. I settled everything that I need to do tonight so, esok tak kelam kabut.

While I am ironing my baju kurung, I heard fatnin cried. So, I picked her to upsta…

monday morning...

i woke up and get ready to work..fatnin woke up and smiled again..emm, thanks to Allah coz she never make me kelam kabut pg2..this morning, got stomach ache..twice in a row, went to ladies room...adoiii.. and now ngepam susu at kiah's table..pinjam ek kiah..hehe...try to manage timing of ngepam coz nowadays milk running slow dh..emm, i want to feed my lil princess until she is 2 years or longer than that..hehe..InsyaAllah..emm, now i get headache..need to stop now..pusing2...

fatnin nowadays..

emm, she suka crying bila woke up..but kalo pagi, mama kat bathroom, pa at downstairs, tak cry2 pun..siap leh crawling and lying and smiling when kitorg dh tgk dia bangun..heehe.

emm, thinking mode..

emm, last month....
pad herba agak mahal compared to pad biasa..( that was my first thought)
pastu saya buat tak tau je terhadap pad herba ni..

then...a few days later...
DM fiza dtg ke opis.. berkongsi cerita dgn kwn2 opis, tentang kebaikan pad herba.. and compare la dgn pad biasa.. emm, thinking again...

what i did?...
baca testimoni and surf internet, baca kat forum, alhamdulillah, ramai yang kata ok..
ada yang pakai, tak rasa perubahan apa2 pun ada..

why? alhamdulillah, dia takde masalah..insyaAllah..

makcik yang dah monopouse plak, apa cerita?
emmm, jgn tak percaya, makcik ni pakai pantyliner avail, pastu selalu je buang angin, kentut2, sebab badan dia byk angin..dia pun mmg kata badan dia dr dulu banyak angin..alhamdulillah, dah buang angin dalam badan..

bab pantyliner, abg kwn opis ni, buasir..dia pakai pantyliner jugak, alhamdulillah, dah kecuk buasirnya..

apa2 pun, berbalik kepada Yang Maha Esa.. Allah minta kita berusaha, then bertawakkal.. bukannya tak buat pe, then kata tawakkal je la…

PROMOSI !!

Image
promosi bio pad herba !!
1 uncang ni mengandungi :


pantyliner 20 pcs
pad 24.5cm (day) wing 10 pcs
pad 30cm (night) wing 10 pcs
Cepat dapatkan uncang ini segera dengan hanya RM 30 !!!

life..

today, I still in flu and sore throat mode. but not too bad .. so far, still come to work even this morning feel like hard to wake up.. need to play a song title "wake up call" from maroon 5..hahaha.. as life goes slow since last Monday, I feel a bit homesick. It's been a long time ago I am not in that mode..don't know why it happens to me now.. even already have a daughter..huhuhu