Thursday, March 29, 2012

HLA 20 MAC 2012

hong leong assurance - woman plan..sangat menarik!!

Woman Plan - Khusus Utk Wanita (Perlindungan dan Simpanan) Berita baik untuk semua wanita-wanita di luar sana. Kini terdapat satu plan perlindungan yang khusus untuk wanita.... Hanya dengan simpanan RM130/RM150.00 sebulan anda akan mendapat faedah-faedah berikut:

Kes

Pendapatan Hospital Semasa Melahirkan Anak

Perlindungan Kanser Wanita

Pendapatan Hospital Atas Sebab Sakit/Kemalangan

Permulaan Kanser untuk payudara/servix uterus -

Pembedahan Plastik (Atas Kemalangan)

Komplikasi Kehamilan

Keganjilan kongenital (anak yang dilahirkan)

Kematian di atas sebab bersalin

Kematian di atas sebab sakit/kemalangan

Kini terdapat satu plan yang khusus untuk wanita. Plan ini memberi banyak manfaat untuk dinikmati. Waktu kehamilan adalah suatu waktu yang sukar dihadapi oleh seseorang wanita tetapi indah untuk dilalui. Plan ini memberi perlindungan di sepanjang kehamilan dan juga perlindungan terhadap anak yg dilahirkan... Selain dari itu, plan ini juga memberikan bonus untuk anda nikmati sewaktu melahirkan anak sebanyak minimum RM1000.00 !!!! Barah-barah wanita seperti barah payudara dan barah serviks adalah penyakit yang paling ditakuti oleh wanita kerana penyakit-penyakit tersebut adalah pembunuh wanita no 1. Plan ini juga memberi perlindungan kepada anda daripada penyakit-penyakit tersebut. Pada umur persaraan, anda juga akan mendapat sejumlah wang yang telah anda simpan di dalam plan ini. Duit anda tidak hangus begitu sahaja......Semua ini adalah untuk anda nikmati hanya dengan simpanan sebanyak RM130/RM150 sebulan sahaja.

RUMUSAN COVERAGE OLEH PLAN INI: Kanser wanita:Payudara, Serviks, Uterus, Tiub falopio, Vulva/vagina, Ovari ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM100,000.00 ·Had-had / Pengecualian = Tempoh menunggu selama 60 hari, Tempoh hidup selama 7 hari dari tarikh diagnosis mana-mana kanser wanita, 1 tuntutan sahaja

Karsinoma-in-situ utk payudara & serviks uteri : Permulaan kanser ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM20,000.00 ·Had-had / Pengecualian = Tempoh menunggu selama 120 hari, 1 tuntutan sahaja

Pembedahan pembentukan semula muka untuk kecacatan muka/leher disebabkan oleh kemalangan ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM25,000.00 ·Had-had / Pengecualian = 1 tuntutan sahaja sepanjang hayat berasaskan pembayaran balik dgn had maksima RM25,000.00 sahaja

Komplikasi kehamilan : Gumpalan intravascular tersebar (keguguran yg serius), Kematian bayi sewaktu lahir (Still birth), Kehamilan ektopik (mengandung di luar rahim) ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM50,000.00 ·Had-had / Pengecualian = Tempoh menunggu selama 1 tahun, tempoh hidup selama 30 hari dari tarikh diagnosis komplikasi terhadap kehamilan, 1 tuntutan setiap seorang

Keganjilan Kongenital (Anak): Sindrom Down’s, Spina Bifida (tulang belakang tak bercantum), Tetralogi fallot (jantung berlubang) ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM50,000.00 ·Had-had / Pengecualian = Tempoh menunggu selama 1 tahun, faedah untuk keganjilan congenital tidak boleh dituntut untuk sebarang diagnosis yang berlaku selepas 2 tahun dari tarikh kelahiran bayi, faedah Keganjilan Kongenital tidak boleh dituntut jika kematian berlaku dalam masa 28 hari dari tarikh kelahiran bayi, 1 tuntutan setiap seorang

Kematian akibat melahirkan anak : ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM200,000.00 ·Had-had / Pengecualian = Tempoh menunggu selama 1 tahun, melindungi kematian jaminan hayat dari hari ke 168 hamil hingga ke hari ke 30 selepas melahirkan anak

Faedah kemasukan hospital atas kelahiran anak: ·Jumlah dibayar oleh HLA = RM1000.00 ·Had-had / Pengecualian = Merangkumi 3 kelahiran dalam satu hayat dengan kadar bayaran maksima 5 hari setiap kelahiran (tempoh menunggu: 1 tahun) contoh diri ku sendiri la, daftar HLA pd 3 november 2009..pastu bersalin pada 9 Oct 2010..tak leh claim la utk bersalin kat Fatnin ni sebab tak cukup setahun..tapi anak2 seterusnya selepas ni, boleh la..so,ada lagi 3 kuota..walaupun anak 1st tak sempat, anak no 2,3, n 4 , HLA cover la.. yg penting, 3 org anak..tak kisah la anak ke berapa pun.. :) so, sesapa yg belum mengandung tu, cepat2 daftar..kalo dh mengandung pun takpe, anak2 lain dapat claim la pasni..

Wednesday, March 7, 2012

crazy for felt fabric!!!

brooch from felt..now  i just knew felt fabric ni leh buat booties or shoes for babies!! tak sbr nk cuba..hehe