Posts

Showing posts from July, 2012

berkampung di Hosp KPJ penang

Image
hari ni dh masuk mlm ke3 i spent my nights @KPJ specialist penang hospital..fatnin admitted coz of vomitting n diarrhea..ceritanya bermula dari..jeng jeng jeng.. mcm la suspend sgt..hehe..
bermulanya puasa pada hr sabtu bersamaan 21 julai and of coz lan1 ramadhan kan...so,hr sabtu tu we all kuar dr tghri ke petang n tak sempat masak.so, hubby ajak g pasar ramadhan..atau nama singkat param..pembelian makana yg agak biasa aje..mcm takde mood sgt pun nk mkn..i just beli nasi kerabu,hubby plak nasi lemak ayam rempah.utk fatnin, moi sup versi utara atau nama umumnya, bubur nasi..alhamdulillah peringkat pemakanan di param perkarangan masjid perda, seberang perai ,penang, tiada masalah.. kami berbuka puasa dengan penuh keberkatan tanpa pembaziran.hehe..
hari kedua berpuasa, means hari ahad, 2 ramadhan, hubby ajak g rope walk di penang..tepi stadium..nama jalan ialah jalan perak..dari pukul 12 tghri,matahari panas ceng ceng bak kata org terengganu..di redah jua rope walk tu yg agak sesak dgn …

malas la plak nak guna BI..hangat2 tahi ayam je keee???

mcmna la nak improve BI ni kalo hangat2 tahi ayam ek..sbnrnya nak sgt guna BI n improve BI tp takde pemangkin..huhu..emm, harap2 ada pemangkin pas2 ni..hehe..

bermula la interview SHLP

8am, i smpai kat library.. org dh ramai dh.. pastu ramai lagi yg tak photostate 3 copies of proposal, terpaksa la diorg kuar g photostate.. i pun tatau diorg kena g photostate kat mana.. lucky me, kak yuslina dh bgta2u kena 3 salinan..means 1 copy for each panel..i ada inform a few friends.. so far, kwn2 dr psp, dh tau kena buat byk copies.. berkongsi maklumat.. so, i nama first kalo ikutkan atas kertas tu, so i pun dh complete semua salinan tu, i kena la jd org 1st..i rasa masa berjalan sangat lambat walaupun hanya 10 minit je pun..tp macam tertunggu2 la, mana panel ni ek. rasa nk cepat2 masuk and spill out everything..sebab i rasa gabra sangat..ntah la. so pukul 8.40, panel panggil i masuk.. duk dlm tu, pasang kipas angin, tp i berpeluh sakan kena tanya pasal proposal tu. adoi la..selama 30 minit minda ku dikerah.. mcm2 diorg tanya..i jawab setakat i mampu..tp kan, diorg tanya la  mana objektif proposal i. i bgtau la yg i just do as they ask me to do..takde pun bhgian objektif.. the…

from penang to shah alam

we all bertolak hari rabu, 27th of june.. from penang straight way to shah alam. fatnin slept so tight.. good for her.. move off at 3pm, arrived at 8pm at shah alam. then makan2 kat jemari, shah alam. pedas dan mahal..hahaha.. tapi sedap gk la.. :) tapi itulah tomyam paling pedas pernah i makan. rasanya kat bm tomyam kat perda or jalan ke bukit mertajam tu, tak la pedas mcm kat jemari ni.. pedas cili kering.. kalo org kelantan kata, pedas huduh..ahaahaha.. pedas yg susah nak dinikmati.. tp pape pun, sbb sy suka pedas, so sedap je la.. saya makan sampai habis.. tp harga , nahal gak la.. bihun tomyam 1 mangkuk rm 12.90.. wawawawweeeee.. hehehe.. tak pela, dah g restoran, makan je la.. and bayar je la.. keje teruk2 tak cuti2, takkan la nk makan yg harga rm12.90 pun nak kira2 kan.. kedai melayu kita gak tu.. kalo g burger king, habis rm40, takpe je plak aku ni.. ish, teruk tul..tak hargai makanan melayu..hehehe.. melayu ke, siam ke? aaa, biarla..yg penting melayu yg masak..
dah check in h…

check temuduga SHLP

pada hari sabtu, 24 june 2012, sambil rileks2 kat rumah and kemas rumah dengan fatnin, saja2 la cek lagi dan lagi panggilan temuduga SHLP. sebenarnya hari2 pun cek.just nak tau la, dapat ke tak panggilna temuduga ni.. hari2 cek kat mohe je la..tengok, takde mende pun lagi kat http://www.mohe.gov.my/ tu.. so, takpela..mungkin tak kuar lagi la tu kan..
so, saja nk masuk esis.. tup2, berderau darah ku , rupanya ada link SHLP tarikh temuduga bermula 26 - 29 hb jun 2012.. haaa, hari selasa ni?? adakah aku berjaya? so, klik la.. alhamdulillah, berjaya..
sib baik la pada 28hb jun 2012.. sempat nak fikir perjalanan. so, terus call husband(dia kuar jap g cari barang-barang untuk homestay casa de raina).. "abang kena minta cuti 28 hb ni..hehehe"
emm, interview berlangsung di Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, atau lebih dikenali sebagai poli shah alam.. jauh gak perjalanan tu nanti kan..tapi takpe, demi mendapat biasiswa untuk menuntut ilmu, sanggup ku redahi onak dan dur…