Thursday, May 30, 2013

lip tint

Emmm sebelum ni duk cari pasal kulit kusam..sambil2 tu terjumpa plak lip tint yg org duk giler2 sekrg..mmg tak penah tau pasal lip tint korea ni..hehe..menarik jugak..hari2 duk surf net cari yg jual borong..paling murah penah jumpa rm32 sekotak,1 dozen..menarik..tapi risau gak kesan sampingan ke apa ke..hehe..emm,hari ni surf net lagi..tetiba jumpa diy lip tint.. caranya ialah :
1.Vaseline,
2. Shea butter@jojoba oil@olive oil@argan oil@any oil yg sesuai utk lips,
3. Pewarna makanan @ food coloring color pink@ red@yellow@orange

Cara:
1. Mix up vaseline+oil+food coloring and stir..
That is it..hehehe..

Wednesday, May 29, 2013

messy house

Semlm family saya dah gerak ke kl dan akan ke n9 hari ni..pukul 10.30 diorg keluar rumah,fatnin tgh tido sbb kepenatan mandi kolam dgn su ein..bila bangun dr tido,
Fatnin: mana tokyah?
Me: tokyah dh g kl..
Fatnin: nak balik kampung nenek lah..
Me: anin sleeps..kalo tak,nenek dah bawak la..
Emm,dia rasa sunyi la tu..
Pukul 2ptg,mak ayah dan si pengantin baru,rubi dan suami datang melawat..diorg dh bwk mknn siap2..pukul 5 ptg,dah gerak balik ke kedah..mak susah hati tgk badan fahim ada ruam,dan takde bedak nasila. Hari tu saya dah simpan dh tapi hubby tak jumpa cari..rumah pun sangat la messy skrg ni..huhu..tak suka la...

Saturday, May 25, 2013

Curtain

Bahagian curtain, kami tempah kat nagoya..beli kain yg sama je semua.. tak suka nak pikir2 kain lain2 utk bilik lain2..buat masa ni,pesen kami mcm tu la..tatau la tukar pesen plak ke nanti kalo dah lama2 duk umah tu kan.. so dr living hall sampai la ke bilik2,sama je kain langsir. Cuma living hall ada sikit roman blind 2 bidang dan dapur lak venetian blind. Kami tempah dr ain curtain. Roman blind satu kaki rm45..kami punya sebidang rm90.. venetian blind plak lebar 54" kalo tak silap, sebidang rm150.. so kat nagoya, kain langsir kami beli rm12.90 semeter..upah dalam rm300++,tak ingat sgt secara tepatnya..em,dulu beli utk umah bertam,kain yg harga rm22.80 setelah offer..kalo g kamdar,kain yg sama sebijik,harganya rm39.90..mak aihhhh...tp kali ni kami beli yg harga biasa je..nipis je rasa..ntah la.nak kata puas hati,tak sepenuhnya la plak.tp takpe la..hahhaha..tp roman blind,silap pilih kaler..tak cukup kain plak tu. Hasilnya,mmg tak puas hati..kain tu patut lebar yg lebih 60"..baru elok buat 2 lapis..ntah la..biar la..malas nak pikir dh la..hahaha.. ni langsir yg nagoya jahit...yg roman blind,huduh..malas nak letak.. terus terang la kan,kalo kain tu gelap,dan lebih 60" bidangnya,mmg elok la..tak salahkan ain curtain pun sbb kami yg salah pilih kaler dan salah information ttg lebar kain..adoi....

Friday, May 24, 2013

Beauty supplement

Hehhee..tajuk.....emm,saya ni tak pernah berkecimpung dengan supplement kecantikan kulit..sebab alhamdulillah Allah berikan kulit saya tiada jerawat sehingga kini..walaupun kulitku ini kategori tak putih langsung@hitam la senang citer,tapi tak kisah la..asalkan kulit sihat n takde jerawat.. supplement yg penah saya makan adalah utk kurus..haha..makan pil surut mustika ratu la,pil anjaib la,pil nona roguy la..kenapa? Sebab perkumuhan saya sangatla tak best..saya membuang kategori payah gak la sebab 3,4 hari baru membuang..husband kata usus panjang..simpan lama..penuhnya lambat,then lambat membuang..huhu..nak kena potong sikit usus mcm chef zam ke ek?dia potong usus kasi pendek, skrg kurus giler..bestnya..hehhe..itu ttg supplement kurus..so sy dh jumpa yg kena dgn saya, nona roguy..sy membuang hari2..seronoknya..badan pun ringan je rasa..tapi...tapi... kalo mengandung kan,takleh la makan jamu..so sy pun tak makan la phyto cleanse nona roguy tu..saya berkenalan pulak dgn shaklee..pil kalsium sebab sy menyusukan fatnin n sy pun sdg pregnant..gigi berdarah..so,pil ostreomatrik shaklee ni pun dapat lawaskan perkumuhan..alhamdulillah,sy membuang ok la jugak wlpun bukan hari2..2 hari sekali tanpa sembelit..seronok..tambah kalsium utk tulang jugakkk!!!!!  Makin dekat dgn hari nak bersalin,kulit sya semakin kering dan kusam.. tetiba rasa nak cari solution di mr.google.. emm,rupanya mcm2 beauty supplement yg ada kat pasaran skrg ni ye..maklumla tak penah terjebak.. tak masuk lagi dengan jenis produk muka kan..hari tu beli la mingguan wanita.haha.sy ni kategori tak beli magazine.tetiba je nak beli. mak aiiiih, iklan produk muka mcm selang 2,3 helai jadinya..huhu..nmpk sgt lama tak baca mingguan wanita..emm,so skrg ni,tatau la nak try supplement apa sebab byk sgt di pasaran..utk kesihatan dalaman..nak gak la try kan..hehe

Cerita jalan jeli-grik..jeng jeng jeng

Emm,takde suspend pun..bukan citwr hantu yer..tapi citer pasal keter abah saya yg terbabas..huhu..alkisah ma n ngah disuruh oleh abah utk dtg ke penang pada hari ahad petang..ngah ada interview jadi kakitangan penjara seberang prai,kat jawi..abah suh try jugak attends interview tu.ala kecergasan fizikal je..ma sebenarnya nak dtg naik bas je mlm esok.sbb sy patut serah diri 21.5.2013 kan..tapi dek krna abah suh jgk dtg,maka bertolak la mereka jam 3ptg..saya pun tatau diorg nak dtg penang.jam 6ptg,abah call...
Abah: long, ma excident..
Me:haaaa,kat mano?
Abah: ma takdok call ko? Excdnt kat jale grik..
Me:haaa...takdok call pung..toktahu pun ma nk maghi..pahtu lagu mano?teruk ko?takpo la..kaklong call dio..
Abah: mintok li(my husband) standby g amik ma kat grik la kekgi deh..
Me: ok ok..
Sgt risau dan sdey..sbb mereka otw nak dtg umah saya,diorg excdnt plak.huhu...
Saya terus call ma.sibbaik ada line..
Ma: ma dan ngah ok jah.tak dok gapo2..alhamdulillah la..ni ado cino duk tolong call towing.dio nok ko kulim.mungkin ma dgn ngah tupe dio sapa ko kulim..
Me: abah suruh rosli g amik ma kat grik.mcmn?
Ma: ma call semula la nati.bagi setel dgn towing ni dulu deh.takpo takpo..ma selamat..
Hubby dah pusing2 dlm rumah,kerisauan..
Me: kita tunggu diorg call la nnt ye..
Jam 9mlm,diorg gerak ke kulim dengan menaiki kereta mr.wi yg banyak membantu ma dan ngah.alhamdulillah..betapa baiknya hati manusia tanpa mengira agama.didikan yang baik akan membuahkan hasil yg baik.. semoga kita semua menjadi insan yang baik..amin..
Jam 11mlm,ma n ngah sampai di kulim dan kami jemput mereka di stesen minyak caltex kulim..mr.wi msih lagi tunggu sehingga kami sampai..thanks a lot mr.wi..muda lagi baru umur 32..bagus sungguh hatinya..semoga masih ada manusia yang baik di sekitar kita..amin amin amin...dan yang paling penting,semuanya selamat..alhamdulillah..terima kasih ALLAH...

Wednesday, May 22, 2013

Welcome to the world,my baby boy...

Alhamdulillah,my baby boy selamat dilahirkan.. alkisahnya sebelum ini saya planned nak bersalin di pearl maternity hosp di sg.ara, pulau pinang. Dah buat check-up and scanned dah la..edd 15.5.2013,tapi saya masih lagi tak bersalin. Kena serah diri di hospital pada 21.5.2013..jadi tunggu je la..
Pada 20.5,masuk opis jap nak print keje sikit,dan aishah bgtau yg dr.rosita ni kalo lebih hari,dia tak nak sgt sbb takut jadi pape..buat saya gusar la plak sbb dah 5 hari post date..balik umah,pikir2,saya cuba called kpj lagi sekali..klinik dr.lim soo soo,doktor perempuan,dia pun baru lepas bersalin and baru join kpj..kerani dia ckp dalam rm2500-3000 utk 3hr 2mlm..so,called husband,dia kata ok je.lagipun dekat.kerani dia kata dtg lajumpa dr.lim dulu utk scan dan sebagainya.so,kami ke klinik kg.pertama dulu buat rutin checked-up..pastu kul 3 ke kpj penang.jumpa dgn dr.lim..dia scanned n checked semua ok..pastu dia checked jalan..
Dr.lim: dah buka 4cm. Ni kalo I pecahkan air ketuban,sekejap je nanti u bersalin la..kena induce,drip air la..
Me:oh ye ke..dah 4 cm..oo okkk..
Kerani: kak nak wheel chair tak?
Me: takpe la..jalan bagi mudah bersalin.hehe
Kerani tu nama rohana,dia mintak kami tggu kejap.so saya g beli 2 kotak air milo sebab nak amik tenaga nak teran jap lagi. Baru je nak duduk, rohana panggil utk ikut g labour room..dia risau sebab dah 4cm,so saya minum milo sambil jalan ke labour room.dlm lif,
Nurse: your patient?nak g mana?(tanya pada rohana)
Rohana:nak g labour room..4cm dah ni tau..
Nurse: no pain?tak sakit ke?
Me:emm,tak lagi setakat ni..(me,senyum je la..)
Masuk labour room jam 4.40pm,nurse dripped kan air dalam kul 4.55pm..dulu waktu fatnin,masukkan air jam 8.30pm,sakit bermula jam 9.30pm..so saya agak,dalam hampir pukul 6 nnt,sakit akan bermula dengan hebatnya.. pukul 5.22pm
Me: abang dah solat ke?
Hubby:belum..abg solat dulu la kan..
Me: ha a..doa byk2 kat saya tau..(sengih)
Jam 5.40pm,hubby tak masuk2 lagi..saya dah start la sakit sikit2..hehe..mana la en.hubby ni yer..tak lama pastu hubby masuk..lega..contraction dah kerap datang..saya sedut gas yg nurse bagi..pastu jam 6++,dah sakit sangat and dah sedut banyak gas..lali dah jugak jadinya tapi masih dengar apa yg dr n nurse bagitau..
Nurse+dr: teran lagi....ok ok..stop....
Ok,tarik nafas now teran..teran teran,teran lagi,ok goodddd.....
Rupanya baby dah kuar semua dah..masa teran yang kedua tu,utk bhgian bahu rupanya..lali sampai tatau dah..masa tu teran punya teran tapi sebenarnya mcm dah abis nafas dah,tp teran la jugak..baby kuar jam 6.19pm..alhamdulillah..selamat semuanya..
Hubby g azankan baby..saya dijahit oleh dr.lim walaupun tak perlu digunting,tp kena jahit gak..kat punggung sakit gak..huhu..pas kena jahit,husband masuk dgn fatnin kat labour room..fatnin pelik ada baby..
Fatnin:nak mama..
Mama:mama tgh bagi susu kat baby ni..mama sakit..
Fatnin: anin nak gak..mama,nak nengok baby..
Kesian fatnin nak mama..huhu..husband kissed dahi and says thank you sebab lahirkan baby..me,mcm biasa la,smiled..emm,handbag mahal satu,boleh?hahahha..takla,acah je..takdo la den nak mikir pasal handbag masa kat labour room tu la..hahaha..
Alhamdulillah,syukur pada Allah telah memberikan rezeki dan mempermudahkan urusanku..syukur sgt..trima kasih pd husband,ma abah,mak ayah, dan semua yg doakan saya..terima kasih..alhamdulillah...so,skrg ni,sy masih berehat di kpj penang..sj nak rehat lama sbb nak claim insuran hla..hehehe..

Sunday, May 19, 2013

Edd15.5.2013..post date: day 4

Hari ni dah masuk hari ke 4, over due drpd edd..fatnin dulu lebih 3 hari je..kalo tak bersalin gak hari ni atau esok,kena la serah diri kat hospital on 21.5.2013..huhu

Saturday, May 18, 2013

Persediaan barang2 pantang, anak ke2

Banyaknya pos saya hari ni.. anak pertama dulu, saya beli set nona roguy set besar plak tu dgn harga rm500++..tak ingat berapa betul2nya..tp mmg atas rm500..wah wah wah..kunun akan ku guna sakan la..dh tu,yg saya betul2 habiskan ialah phytonatal shj..yg lain masih ada di rumah dan ada gak saya bagi pada kawan saya..emm,kali ni,dah pandai sikit kununnya..tak beli set dah..
Pil: phytonatal 180 biji.
Bengkung: guna krim.serbuk2 saya tak gigih..so bio sirih dibeli setelah baca review dr blogger..
Minuman: atika minuman dlm pantang.dulu saya minum polleney ikan haruan sampai 2 paket.time nk minum,berchentaaaaa la jwbnya.tutup idung..yg atika ni,tatau apa rasa.haha..
Mandian: herbal wash tanamera dan daun2 mak mertua dah bekalkan..dulu daun dr MIL je..ingatkan MIL tak sempat carikan daun utk sy sbb busy adik ipar nak kawen.balik kedah hari tu,tgk2 ada satu beg plastik besar..thanks mak..muahhh..
Minyak: dulu guna nona roguy. Kali ni guna nona roguy yg dah ada dan minyak buatan MIL jugak..minyak panas..serai wangi..best..thanks lagi mak..hehe
Itu aje yg saya rasa basic utk saya. Pilis atas dahi tu,mmg saya tak pakai la.. kali ni,sy hrp2 sy berdisiplin bab bengkung..anak 1st hr tu,malas yg amat sbb serbuk2 bagai..emm, berurut,ingat nak panggil kak tini yg sy duk g berurut dengan dia sebelum ni..rm160,3 hari..bertungku, ma tolong tungkukan dulu kut.pastu sendiri buat la.hehe..
ohh,utk time malas nak tuam perut,sy beli tuam air tu je kat daiso.rm5,hot n cold..so,panaskan dlm microwave jgn lebih seminit,boleh letak atas perut.hehe.. apa lagi ek.. eye mask kut2 mata kurang segar.pun daiso je..
Supplement lain: shaklee ostreomatrix..pil kalsium n magnesium..
Sabun badan: tanamera spa. Tp nak abis dah..best,kulit jd lembut..
Haa,bab tanamera,saya dah abiskan dah 2 botol virgin coconut oil tanamera sebagai minuman. Suka sebab sy rasa membantu perkumuhan gak la..hehe..

Sne vs aurawhite

Seluruh kulit menjadi kusam untuk pregnancy kali ni..adoi la..tetiba sy rasa nak mencuba supplement utk seluruh kulit..setakat muka ni,taknak la..nak bg kesihatan dalaman yg bagus dulu..  ada baca sne capsule bagus tp mahal gak..rm198,60 biji,utk sebulan..waduh waduh..yg aurawhite 900g(tahan hampir 2 bulan) plak rm125-150,tengok pada free gift..pas baca2 aurawhite,ada plak fer white..rm95 500g..tahan sebulan...mcm2 produk..kat fb td,clayrissa plak kalo tak silap..500g,rm138..mahal gak.nama semua ada utk putihkan kulit.tp sebenarnya saya more kepada nak detox sbb mmg duk rasa dlm badan ni byk toxin sbb perkumuhan saya yang tak berapa nak bagus.sebelum pregnant,makan nona roguy phytonatal then phyto cleanse..ok la hari2 la perkumuhan besar..hehe..dah pregnant,takleh la mkn benda2 tu.tp time pantang nnt,boleh la,sebab jamu herba kan..so,tak sabar nak buang toxin ni..emm,supplement di atas ni,boleh consume jgk dlm pantang,katanyaaaaaaa..yg sebetulnya,tak berapa pasti sbb dr pembacaan blog dan stokis dan penjualnya,mcm2 jwpan yg ada..so,tak yakin la..emm,maka dgn ini saya decide mkn semua yg dah sedia sy beli sepjg pantang..dh abis semua tu,br sy pikir hal2 supplement di atas..baru la tak membazir dan tak sumbat mcm2..one by one yer..huhu

Bersalin,dapat claim rm1000 semalam..

In shaa Allah,kali ni dapat claim insuran dr HLA..cadangnya nak stay 5 mlm la kat pearl maternity hosp tu nnt..alang2 bersalin..ye tak?hehehe.dapatla rm5000.emm,berminat nak tahu lebih lanjut, call saya farrah 0194495191..saya pun agen HLA..

Klinik+melepak di banglo de raina

Pagi tadi kena g check up kat klinik sbb dah post date..so pagi2 kul 8 lebih di hari sabtu,dah terpacak depan klinik kg.pertama..everything ok..alhamdulillah..emm,pastu pergi g rumah baru..hubby drilled shower system kat master bedroom..percubaan yang berjaya walaupun menurutnya ada sikit senget.takpe la..tak nmpk pun kalo tgk sekilas..ini la hasilnya..fatnin tak sabar nak mandi..hehe
Oh lupa nak kongsi tips yg hubby cari kat internet.. cara nak drill pada tiles atau jubin tanpa pecahkan jubin. Caranya ialah tampal pita pelekat atau kita panggil selotape di area yg kita nak drill tu.selotape tu kena yg permukaan kesat la.jgn yg licin lutsinar tu ye..tape kaler putih atau duck tape pun takpe rasanya.. pastu drill la atas tape tu.jeng jeng jeng..jubin tak pecah.. kalo dah tau tips ni,bagus la...kami br je tau sbb 1st time nak drill jubin..hehehhe..pengalaman mengajar kita..betul la tu..ahakss...

Thursday, May 16, 2013

At perai's clinic

Appointment dengan doctor.. sebab dah post date dr edd..doc scans and kata everything ok..so, jumpa lg nurse at kg.pertama on 18.5 at 8am..erghhhh..org nak tido semula la pas subuh,nak kena kuar umah nak ke klinik la plak..aiyooo...takpe la..nak wat mcmn kan..kalo tak bersalin lagi,21st may, kena serah diri kat hospital..huhu..anak mama sayang,keluar la esok ek.. dengan normal..janganla kena paksa2 ek..huhu..Ya Allah, semoga aku dapat bersalin dengan mudah,selamat dan sempurna..amin...

Homestay casa de raina is available on 27th may onward...

Sesiapa yang ingin mencari homestay di area bandar seberang jaya,perai,main land,boleh contact saya yer.. rm200 per night,max 10 dewasa..

Wednesday, May 15, 2013

Edd

Estimate due date..15.5.2013..today,but still gagah ke pasar malam..hehe..emm,fatnin dulu,saya lahirkan dia lewat 3 hari..baby kali ni,tatau la berapa hari lewat..tungguuuu...cepat2 kuar ye baby..amin...

Saturday, May 11, 2013

Homestay seberang jaya penang, apartment casa prima

Homestay kami, casa de raina yang bertempat di apartment casa prima, taman sutera, bandar seberang jaya beroperasi seperti biasa. Kelengkapan adalah lengkap. Siap boleh basuh baju lagi ye sebab ada washing machine fully auto..hehe..
Ok, gambar seperti di bawah..
keadaan rumah exactly mcm dlm gambar cumanya cadar je la yang berbeza-beza sebab ada kala color cadar yang lain la kan..nanti kata tak basuh pulak.hehehe..
harga semalam rm200..max 10 dewasa..
3 katil queen, 10 bantal, 2 tilam single extra(yang foldable tu)..
Peralatan memasak,dapur dan tong gas.pinggan mangkuk..
Periuk nasi, peti sejuk 2 pintu, mesin basuh fully auto..
Air cond 2 unit..1 kat ruang tamu, 1 lagi dalam bilik utama..
Sofa, meja makan..
Dekat sangat dengan aeon big,dulunya dipanggil carrefour..jalan kaki pun boleh..
Depan apartment tu,banyak stall makanan jugak.tapi kalau time pelajar uitm ramai cuti, tak meriah sangat la gerai2 tu-.hehe..
Homestay saya in shaa Allah dapat memberikan keselesaan pada anda semua..setakat ini, semua yang stay di homestay kami berpuashati..moga2 ianya berkekalan..amin..
Jangan lupa contact saya kalau berminat nak stay di homestay ini..
Farrah 0194495191










Magnum brownies

Den raso dah makan salah magnum ni walaupun kotak dah nyato2 tulis choc brownies.sebabnya apo tau,tadi br jo den tgk iklan choc brownies.siap ado walnut segalo eh.tapi yg den mkn semlm,jgnkan walnut,brownies pun takdo..eh eh,takkan la magnum yg kategori wellknown mcm ni pun salah packing..geram eh geram..nak kono poie boli lain ko ni yo?den tak pueh hati ni tak dapek nak mkn choc brownies ni haha..tapi kan bila dh tgk semula icecream tu,mmg la ado walnut kat choc keras yg salut icecream tu..tp kan,isi dlm tu,mmg tak nmpk mcm brownies yg diiklankan pun..sedey sedey..maknanya mmg dh betul la tu tapi indah koba dr rupo..huwaaaa...eh,indah iklan dr nyato..hukhuk..

jari gemuk..minggu ke 39, hari ke 3..menghitung hari kelahiran anak kedua..semua dah bengkak..muka,jari,kaki,tangan,hidung pun..haha

Friday, May 10, 2013

lamb grill,mkn apa sj yg terliur..

Asyik mkn makanan luar je kan,hari ni makan lamb grill,homemade punya..hehe..emm,bab terliur,semlm beli magnum brownies,ingatkan ada la brownies..rupanya totally icecream choc yg belgian choc..sedap tu mmg la tp ingt ada la ala2 brownies..hehe

Tuesday, May 7, 2013

Moderasi paper exam..

Kenapa perlu moderasi kalo dah kita bincang soalan dan jawapan dan pemarkahan..ntah la..buat keje bertindan2..mcm2 pihak pengurusan atasan nak bebankan kerja pengajar tapi terhadap pelajar,langsung tak buat improvement..akidah attitude budi bahasa sikap agama, semua makin tak berkualiti dan makin merosot..ya Allah,lindungi kami semua dari kesesatan..jauhkan kami dari segala malapetaka,kejahatan,kemaksiatan,kemungkaran..semoga kami menjadi muslim yg sejati,menurut segala perintah Mu ya Allah..menjauhi segala larangan Mu..amin..

Hana gold..

Ever heard of hana gold?good for long term...akak yg jual hana gold ni kata ustaz zahiruddin jadi penasihat hana gold ni..duk compare dgn public gold..kata kawan saya,public gold ni cina punya.tatau la ada penasihat syariah ke tak.so,kalo sesiapa yg mencari pelaburan emas yang diyakini dan tidak ragu2 boleh la ke hana gold bandar perda tepi damiral bread tu..g sembang2 and ambik ilmu dulu pun takpe macam saya buat..hehe..emm,bagus untuk pelaburan utk pendidikan anak2 dalan jangka masa yg panjang..contoh anak baru 5,6 tahun..ada dlm 10++ utk masuk univ,so harga emas memang meningkat la..boleh beli 1 gram pun boleh..let's say anak ada 3,kalo setiap sorang dapat dlm 10 gram 10 tahun nnt,boleh la lepas byr yuran univ..hehe..emm,harap2 at that time,pengajian percuma..hehe..amin..pointer kasi tinggi laaa...hehe

Friday, May 3, 2013

Akhirnya..su ein dan fatnin bersama..hehe

Sakan tajuknya ek..actually fatnin dh lama giler sebut nak balik kg nenek dan su ein..kdg2 sampai kesian kat dia..mama plak duk tggu masa nak bersalin je ni.tak dpt la nak balik kg.papa pun punya la busy.so,selasa lepas along ani datang penang utk hantar motorsikal pada ika kat usm.naik keter paklong yg ala2 hilux tu tp brand mazda.tatau nama apa.huhu..so ma n su ein pun tumpang sekaki la sebab semua akan dtg tido umah kita la kan..diorg gerak pukul 3ptg,selasa.sampai penang,terus nak pergi ke usm.punya la lama rupanya sesat dr bke highway tu,diorg dh sesat sampai ke port.pastu plak dh kat area usm pun sesat lg.nak kuar ke bridge pun sesat lg.nak dtg umah kita pun,sesat lagi..ya Allah,sampai umah kita jam 1.30pg.fatnin punya la mengantuk,tapi bgtau su ein dah nak sampai,dia tahan mata..cian..
Last skali jam 1.30pg baru sampai kat poli..fatnin terus duk atas riba su ein dah ke hulu ke hilir ikut su ein.pastu fatnin ajak su ein naik tgkat ats ke bilik mainan fatnin.then tgk cd noddy sampai la terlelap dgn su ein..wah wah..tak tido dgn mama la ye.sakan dgn su ein dia.emm,pagi esoknya pun sakan main dgn su ein..tapi petang tu su ein dan nenek dh nak balik..su ein dah sedey sgt dah..fatnin tak faham lagi.tapi bila nenek n su ein dh naik keter......
Fatnin: su ein dgn nenek nak g mana tu?
Nenek: nenek dan su ein nak balik kg dah..
Fatnin: anin nak ikut su ein balik kg..(sambil nangis nak masuk dlm keter jugak)
Mama: nnt nenek dan su ein dtg lg..
Fatnin: taknak..anin nak balik kg jugak..nak ikut nenek..nak iku su ein..(nangis makin syahdu n makin kuat)
Semua sedey..mama pun dh nak nangis..huhuhu..
Papa pun pujuk dan masuk umah..lama sikit pastu fatnin dah diam.pintu umah trbuka,tetiba fatnin meluru keluar sambil lari ke jalan depan umah..papa kejar dan dukung..
Papa: anin nak g mana tadi?
Fatnin: anin nak balik kg nenek..
Wah wah wah..dramanya anak mama ni..huhu...sedey sgt mama tgk fatnin mcm tu..huhu lagi..