Wednesday, August 29, 2012

satu mlm yg hening

pa n fatnin dah tido dh..ma belum tido lg sbb minum teh ptg td.ma ni,kalo teh ke,kopi ke,nescafe ke,mmg mata jd tak ngantok..tp bdn tahap lemah yg jellyfish dh..sambil nk tggu mata nk pejam( wlpun tatau la bila akn pejam),ma rasa ma nk tulis blog kali ni,tuju kat fatnin n anak2(if adsa rezeki)..so,rasa mcm byk la sikit nk kongsi citer sbb nk bg ank mama baca suatu hr nnt..hehe..byk sgt mama berangan nk tulis, tp mlsnya nk ngasdap tablet kul 1.30pg ni..haa, dh kul 1.30,tp mata tetap lg mcm kul 10 pg gayanya..huhu..kununnya mama nk tulis dr saat2 mama kenal pa n hinggalah fatnin lahir..harapnya angan2 itu jd kenyataan la..maklumla,kalo byk keje,mmg mama tak sempat nk menaip la jwbnya..huhu..

Sunday, August 26, 2012

Meet ALLAH


Bersalaman di hari raya..

dulu masa kecik,semua sepupu sepapat i hentam salam..pakcik makcik pun semua kena salam..bila dh besar sikit,masih lg salam antara sepupu yg lebih tua..pastu awal2 kawen,masih lg salam dgn sepupu..ni yg i maksudkan ialah sepupu yg berlainan jantina la..dah lama lepas tu, baru boleh hilang style salam dgn sepupu..maklumla rasa mcm family sendiri..so skrg ni,kalo raya,tak slm dh dgn cousin lelaki,tp dgn wife diorg, i salam la..ish ish..jahil je rasa..bila dh rasa mcm adik beradik,jd gitu la plak..takpe la,skrg ni dh tak salam dah..hehe..ni carta halal n haram bersalaman..

Friday, August 24, 2012

diserang selsema and sakit tekak juga batuk

a few days before eid, i kena serang dek sakit tekak..fatnin sememangnya dah tak sihat.. hubby plak kena serang sakit pada hari jumaat before raya tu..masa hr raya, nak minum ais pun takut tp minum gk la seteguk dua..hormat tuan rumah..pastu 2nd day raya, balik terengganu..sakit tekak makin mengganas..i ckp pun dh tak brp nk kuar suara..hubby kata 'fatnin,mama dh jd suara jantan laaa...' aiyak..sadisnya..sampai la ke hari ini, hari raya ke5, baru ok sikit..tp i batuk la plak..fatnin plak dh ok la sikit...dh tak selsema semlm..tp tghri td,start semula selsema..cdg nya i nk ke kuala trg,nkg wedding roomate masa form 4 kat MRSM PC dulu..dah ank kurang sihat ni, my mum ckp tak yah la duk bwk ank ke hulu ke hilir,nnt lg tak sihat jdnya..so, i pun tak jd la nk g..kitorg rest at home je la today. em, my brothers 2 org tu dh balik penang dh sbb i mintaktolong diorg take in charge org nk check in home casa de raina, 5 hari 4 mlm..alhamdulillah..i upah byk sikit la kali ni sbb diorg sanggup balik awl ke penang..hehe..takpe la,utk adik2 gk.. i tak penah post gmbr casa de raina kan..tak sempat..lgpun gmbr kat tablet i ni, kalo nk upload ke blog,lambat giler..kat fb pun,i dh lama tak upload..td siang je br upload 4 keping via htc phone..emm,rasanya last upload,masa g cameron,thaipusam thn lepas ke awl thn ni ntah..lupa dah.huhu..em,sakit bahu dah la menaip..nk tido dh..dh kul 12.39 midnite dh..nite..

Wednesday, August 15, 2012

Monday, August 13, 2012

fatnin aneka ragam

fatnin skrg suka ajuk org bercakap..even kat tv pun,dia ajuk..iklan kat tv,dia akan ajuk gk..pastu perlakuan kita pun dia akan ajuk..skrg ni tgh main heel mama..' siapa punya tu?'..dia akan ckp ' nin'..em,semua shoes tu,dia punya tak kira shoes tu mama punya pun..alamak,dah kuar 2 pasang dh..sambil ajuk mat salleh kat channel 707..emm, hari tu massage fatnin dgn baby oil..mula2 dia baring,pastu dia nk pusing badan bg telentang..mama ikut je la apa yg dia nk buat kan..massage la lagi kat kaki fatnin..pastu tau dia buat apa? burpp burpp burpp, mcm kuar angin la kononnya..haha..ni gara2 tiru mama la ni.sbb bila hubby tolong urut betis or back time lenguh2, i kuar angin..ish ish ish fatnin..kelakar tgk toddler mcm dia buat kuar angin..haha..