Posts

Showing posts from July, 2013

Terfikir: apakah produk yang aku boleh buat ye?

Wan Kamarul Ariffin: Boikot Perniagaan Yahudi Semata-mata: Adakah ia Merupakan Suatu Tindakan Praktikal?
Husband terpikir nak buat sabun pencuci..emmmmm...tetapi masih lagi dalam r&d..hehe..tatau la apa akan berlaku..diam ubi atau diam terus..hehe

A big no to ideal art

Image
Emm rasa menyesal pun ada buat kitchen cabinet dgn ideal art.kunun mcm gah sgt la nama diorg siap bg kat saya form utk recommend kat kwn2..oh tidak..tak perlu..saya bukan apa.hasilnya ok je tp service mcm tak best..bab byrn,nak cepat aje..hr pasang tu,siap suh byr full payment padahal kita tak sempat nak check semua lagi..
Dah byr semua, senyap je la diorg.takde call kita nk tny ok ke tak ke ada masalah ke..huh..pastu pasal cornice siling.jiran kami pun buat dgn dia,kena potong cornice n ternganga mcm tu je.tang umh kami,dia wat gitu gk.bila bgtau apa solution,selamba dia kata mmg kena mcm tu,nnt takleh buka pintu.takde pun nk dtg tgk wlpun husband call.dan dia kata dia nk dtg tgk,tp tak dtg2 pun.yg lg hangin,yg tukang pasang tak pasang satu shelf ni..bila call,ideal art mintak kami dtg sendiri kat kedai dan letak sendiri!ceh hampeh betul..after service,out la..mencik i...okla.takde nyer den nak rekomen kat kwn2 yo..huhu.. masa hr pasang wardrobe tu,mr.ang tokey yg buat wardrobe tu ka…

Fatnin

Image
Sebab dah tido waktu petang,main lego sampai jam 1pg..kat bilik tidur plak,duk layan madagasgar sorang2 sampai pukul berapa ntah..pagi,bangun lambat..tak elok tau..huhu

Black out...

Image
Tengah syok makan ayam panglima hitam kak ima,black out la plak rumah poli ni...satupoli kegelapan..tgh mcm apartment permata kat perda pun gelap.ke mata saya je yg nmpk gelap..hehe..fahim dh berpeluh.fatnin dah tak tentu arah asyik nak mengekor saya je.sbb gelap..berbantukan flashlight kat hp saya,boleh la packing baju anak2 untuk melarikan diri mencari kecerahan dan kesejukan..emm,berfikir2 nak pergi rumah baru ke nak g homestay..akhirnya saya decide ke homestay.ada tv dan bagi saya,confident nak masuk rumah pada jam hampir 2pg di apartment casa prima..lagipun di tengah taman yang penuh lampu.apartment pun dilimpahi lampu.kalo rumah baru,jalan tak berapa cerah dan waktu tak sesuai.hehe..so,malam ini buat kali kedua kami bermalam ni.itu pun jika pada kali pertama yg saya gi hntr budaksakit ke hospital sbrg jaya,sementara menunggu dia siap diperiksa,kami berehat di sini. Antara jam 1pg hingga 4pg je pun..yg hari ni plak,dr 2pg hingga...tatau lagi ketika saya sedang menaip ni.sebab kal…

My lovely princess

Sekarang ni kalo tgk cermin,sakan senyum n buat gaya..
Fatnin: mama, cantik?
Mama: yer..cantik..
Fatnin: mama,cantik?cantik tak? Cantik tak kak ton?
Mama: (gelak).kak ton?????

Travel

Sebenarnya saya ni suka giler g jalan2..tapi husband jenis ala2 nak proper..so susah gak la perancangannya..dulu sebelum ada anak,saya yg sll duk ajak ke sana ke sini..setakat nak tido hotel mana2,saya tak kisah je..penah je kami dr johor nak balik ke penang, saya nak singgah ke melaka.. malam tu,tak book mana2 hotel..so, gamble je g cari hotel yang ada.. so tido je kat hotel atas kedai mamak..rm50 je lagipun dah nak kul 1pagi dah..esoknya nak kuar awal, taknak g tido tempat agak mahal..rugi duit..rm50 pun, ada econ..hehe.. saya sebenarnya dulu kalo tak dapat masuk mana2 pusat pengajian, saya nak mintak jadi stewardess.. tinggi, lepas, sebab tinggi saya 162cm..berat lepas sebab umur 18 berat saya dalam 52kg je..skrg je mcm badak air..hahaa..kunun kalo jd stewardess dapat la saya pergi merata2 tempat kan..tapi Allah mempunyai perancangan yang lagi baik utk saya..saya dapat masuk matrik kat melaka, KMM pada umur 18thn..pastu saya dapat masuk UM,KL masa umur 19 tahun..pastu saya abis bel…

Senyum dalam mengantuk

Image
Pagi tadi sambil tengok anak-anak tidur, saya sempat snap fahim yang tengah senyum dalam keadaan dia masih lali nak tidur. Baju hijau pemberian mak ngah fahim,kak ipar saya=kakak husband.hehe.dia nak elak color biru sebab selalu sangat orang bagi baju pada baby boy,color biru..so mak ngah bagi color hijau. Tapi terselit gak line baju tu color pink,apa citer mak ngah?hahahaha

Tido

Image
Bestnya dua beradik ni tidur kat rumah baru..

women plan HLA ni halal ke?

emm, ramai yang bertanya, ambil insuran hong leong ni, halal ke?
gini kisahnya, dana yang saya akan pilih untuk saving anda semua adalah dalam dana putra di mana dana tersebut ada penasihat syariah yang mengikut cara syariah..bukan syiah ye..hehe.. so, itulah jawapan yang saya boleh berikan.. public mutual halal tak ek? sekadar bertanya.. sebab tatau gak ni..huhu..byk di dunia ni yang kita was-was kan..tapi apa yang saya boleh beri jaawapan ialah seperti di atas. semoga Allah merahmati kita dalam usaha mencari keredhaan. harapan kita moga2 penasihat syariah itu kekal mengamalkan ciri-ciri syariah dalam daa putra ini.. amin..

Habis pantang

Image
Alhamdulillah dah cukup 44 hari berpantang. Tapi jahitan masih lagi gak rasa di bahagian punggung..huhuhu..masih lagi slow berjalan. Tapi slow bagiku macam biasa bagi orang lain kut sebab kebiasaannya berjalan laju supaya cepat sampai. Haha.. emm, kalau kelantan, pantangnya hanyalah 40 hari. I tak kisah la berapa hari sebabnya dalam duk berpantang pun, I dah makan macam-macam, bukan strict sangat pun. I mean macam-macam tu, yang tak merbahaya untuk kesihatan la. Contohnya makan kek, I makan je.. cuma orang kata kalau laksa ke apa-apa yang kritikal sejuk tu, tak makan la.. alhamdulillah semua ok..

Aircond installation

Semalam mintak kawan adik,nama piji utk pasangkan aircond kat living hall.. york 2hp..tapi lupa snap gmbr..sejuk la sikit ruang tamu ni..tak sabar nak duk rumah baru..sbb rumah poli sangat panas pada waktu petang. Cahaya matahari memancar ke ruang tamu,matahari petang..huhu..semalam pukul 7.04 pm macam pukul 2pm je mataharinya..cerah giler..kat bilik pun memancar lagi matahari..pernah family datang duk sini,diorg heran kul 7 pun mcm pukul 3,4ptg..tak gelap pun..makumla takde pokok yg hadang..huhu..cahaya matahari terus memancar ke rumah..hehe