Thursday, June 27, 2013

Cheque akmal,hadiah utk isteri,lahirkan anak..

Hari ni g amik cheque akmal dari hla..dia dapat rm3000 duk 3 malam kat hospital..dia  amik insuran ni sejak dari diorg bertunang lagi..bagus betul akmal ni..hehe...so siapa berminat, meh sign up women plan hla..bersalin dapat duit... yeeaaa haaaa...

Monday, June 24, 2013

Kitchen cabinet brown and ivory

Tadaaa...my kitchen cabinet in brown and ivory colors..emm, nak kata puas hati,biasa la manusia ni,selalu je tak puas hati dgn yg ada..hehehe..tapi buat2 puas hati la jugak..kalo tak puas hati pun,rumah den jugak yo...nak tak nak, puas hati jo lah..haha..
Blind tu den upah kek ain curtain bandar perda. Rm150 sebidang..duo bidang jadilah rm300.. 3 colors tp tak nmpk sgt beza atas and bawah tu sebab ada flash camera..harga itu ikut panjang and lebar.. lebar 54",tinggi 69"..

arino faucet

Here is the faucet that I bought from mohd..brand:arino..2 types of water flow..satu mcm flow air hujan,satu lagi flow biasa..tapi kedua-dua tap tu boleh wat kedua2 jenis flow..just pusing kat mulut tap tu..hehe...satu lagi suka faucet ni sbb boleh lentur2 gitu..hehe..ngada je nak lentur2 bagai..cehh...

Saturday, June 22, 2013

Kitchen cabinet,done..stove,not fit..

Emm,kitchen cabinet yg ideal art punya part dah settle..skrg ni yg masalahnya ialah stove.sbbnya konkrit kitchen top senget dan ada besi..so,kena adjust dulu.so skrg ni,kena buat sesuatu terhadap lubang stove tu,br complete 100%..hood je la yg ada..awek hood,takleh pasang lagi yer...sabooo hood yer....fridge ni dr homestay bertam..nnt fridge tu akan digantikan dgn fridge yg kat umah poli..hehe

Wardrobe is done!

Yea..dh siap semua..tggu masuk umah je..tp pas raya kut.sbb tak sempat nak kemas la brg2 kat rumah poli ni..huhu..

Friday, June 21, 2013

Kitchen Cabinet installation...

Hari ni pekerja dah datang pasang kabinet..dr pagi sampai kul 6++ pm,tak siap lagi.sambung esok..2 pekerja je..

Wednesday, June 19, 2013

I am smiling,mama...

Handsomenya anak mama..semoga handsome dan baik sampai bila2 ye..muka elok,perangai pun kena elok tau..hehe

Panas

Skrg start semula dah musim panas..alahai..ni rasa nak duk oversea ni..hehe..emm,atas bukit bendera pun sejuk gak kan..aaa,cameron laa.hehehhe..emm,kena tggu sihat dulu la jawabnya..

Tuesday, June 18, 2013

Wardrobe dan kitchen cabinet

Hari ni sesi call ideal art dan harvard id utk tanya bila nak install cabinet n wardrobe..kedua-duanya kata minggu ni..tatau la hari apa.huhu..tunggu je la..harap2 cepat la sebab dah tak sabar nak tgk hasilnya.hehe

Thursday, June 13, 2013

Time table jun 2013 session

Emm just got the time table from jtmk thru email. Lectures on Tuesday 8-10am and 2-4pm..Wednesday 8-10am, 12-1pm and 2-3pm..emmm,timing,not so good..but okla..nothing to complain..hehe..Monday, Thursday n Friday, I am assist other lecturers..

Wednesday, June 12, 2013

Sleep tight..

Hensem ke??hehe

Redup je..best

Sekarang ni cuaca redup.best je..so alhamdulillah sangat.pantang dalam cuaca begini..anak pun tak berpeluh sakan.memula balik dr kpj,cuaca panas sangat..fahim sampaikan ruam ke belakang badan,kepala dan leher takyah cakap la..berlambak..nurse datang check pada hari ke10 bagitau mandikan baby dengan lactacyd ph 3.5..husband belikan saiz besar rm22.50 sebab kat farmasi tu,ada size tu je..huhu..mmg cepat la kering dan hilang.sekarang memang takde ruam la.kawan pun ada guna kat anak dia dan alhamdulillah berkesan..hehe

Bersalin di kpj,kena caj berapa?

Ramai kawan2 duk tanya,mahal tak bersalin di kpj?emm,antara yang saya survey,memang la agak mahal tapi bila compare dengan jarak, include makanan, memudahkan kita dan yang penting doktor perempuan,takpe la habiskan sikit duit setelah penat lelah bekerja. So hari yang saya bersalin tu, 20hb mei 2013,saya tanya kerani dr.lim tu,dia bgtau ada akak tu bersalin weekdays total bil rm2800,3hari 2 malam..pastu ada seorang abang tu datang ubah tarikh mc wife dia kena caj rm3160 sebab bersalin hari sabtu.weekend..sbb service hosp jadi double kalo weekend.3 hr 2mlm gak..so around rm3000++ la.kalo 2hr 1 mlm dlm rm2000++..emm,so saya hari tu sekali dengan anak kena jaundice, total bill rm5200+-..saya dapat claim hong leong insurance rm5000..ok la,rm200 je kena kuar duit.duk kpj lama dan dpat rehat lama.makanan pun ok..hehe..kenyang dan puas..I kategori tak memilih makanan la..semua habis dimakan.hehe..emm,sapa nak join insurance hong leong,contact me ye... 0194495191

Day 19

Fahim is smiling..;-)
Fahim selsema dan ada kahak..pity him..huhu..-susah hati-

Friday, June 7, 2013

ahmad rizq fahim

My bay boy on day 18th...kesian dia hari ni kena tggu dlm keter dgn papa sbb mama g opis hla utk submit form 4 clients mama..semoga ini menjadi rezeki kita sekeluarga.amin...berkatilah kami...

Thursday, June 6, 2013

Stove pecah

Hah terkejut den tetiba duk sembang rancak dgn kiah n kak fizah kat ruang tamu,tetiba bunyik sesuatu yg pecah berderai..ingatkan kucing hitam tu menyerang dapur lagi, cepat2 tgk tapi takde pun jadi. Bila diamati betul2,lor stove den pocah!!!!! Terkejutnya..takut je tetiba kaca2 tu melayang2 ke meletup2 lagi ke, so mintak tolong kiah cabut kepala gas sbb den tgk dukung fahim.. em,tak pjg jodoh la stove ni dgn den rupanya.. beli masa pregnant rasanya.so tak sampai setahun lagi..huwaaaa.... tapi biasa la brand biasa je..beli hari rm99 kat giant.. sedey...huhu.. good bye stove noudi.. so semlm laki den dah beli stove baru yg biasa je..takdo kaco2 lagi ae..khind jo..rm45 jo..

Wednesday, June 5, 2013

Lip tint lagi

Percubaan kali kedua.. color pink dan coklat..hasil mcm kaler plum..menarik gak color ni..hehe