Thursday, January 24, 2013

Byk plak post hari ni..

Esok keje,ketua jbtn maklumkan dalam email,ada perjumpaan utk lecturer sc comp n it..em,ni tentu pasal jtmk tak cukup staf lagi ni.nape kementerian tak amik perjawatan baru?kenapa nak kena tarik orang2 dari jmsk?kami dah tak valid dari segi programming..huhu..,Ya Allah,semoga kami suami isteri tetap kerja di tmpt yg sama bersama2..amin..jgn la hambamu ini kena g poli balik pulau..amin ya rabb..erk,resah gelisah melanda jiwa..

Fatnin n me


ni dalam car cik jijah..bak kata fatnin..hehehe.. time ni, kak fizah n me nak kena pergi observe student latihan industri kat ipoh.bawak fatnin juga, tapi tinggalkan di nursery PUO.. fatnin suka duk nursery tu sebab ada kawan2.. siap pagi2, boleh lambai " babai mama"..hehehe


jom solat...


nak g kenduri rasanya ni..hehehe


mama solat, fatnin pose je.. :)


masa ni kat kampung, terengganu.. nak g kenduri sedara belah abah..masa ni papa fatnin takde sebab fatnin n mama je yang balik kampung.. papa busy urus homestay.. pas 4 hari kut, baru papa balik amik kitorg utk balik penang..


masamnya muka fatnin..nape tak senyum ni? macam kena paksa je pakai tudung ye? hehehe


cium ketiak ke?hehehe


teeth sapa lagi chantek??? hehhee


Amalan

boleh click kat link ni..

sumber dari blog it's me...Noor Hidayah Kamarulzaman: doa dan amalan untuk ibu mengandung

Doa-doa

doa untuk ibu yang sedang mengandung..


http://4.bp.blogspot.com/-pOkV6Gmi06k/T8UhcExA1oI/AAAAAAAADqs/Q7AIc8wS5lc/s1600/379129_2455836195610_1243248203_32280852_496913060_n.jpg

Perlindungan dari Allah

Miakididdles: Doa Untuk Ibu Mengandung / Hamil

InsyaAllah

GenkiMomma Health Corner・元気ママ™: Amalan Doa & Surah Ibu Mengandung

selamat tinggal perdana de raina..

hari ni adalah hari terakhir angkut barang2 dari rumah kami yang dah dijual kepada en.bada dan pn.suriza..pasangan yang masih muda dah baru ada seorang anak..masa kami beli rumah tu pun,umur kami pun lebih kurang mcm tu 2 tahun lepas..hehe..rumah tu tak banyak kenangan pun since kitaorg memang tak pernah tinggal di sana..kami buat homestay yang diberi nama perdana de raina sempena nama fatnin raina..hehehe..kami pun tak pernah tidur kat rumah tu..so takla terikat sgtmemori di rumahtu kan..agaknya memori di kuarters poli ni pulak yg akan mengikat kami,sedey nak tinggalkan kuarters..hahaha..ntah la bila kami akan keluar dr kuarters..rasa selamat dan senang je duk dalam kuarters ni kan..tapi yang pasti,terikat dengan tugas warden..jangan lupa tu yer..hehe..


Saturday, January 19, 2013

today,kami pergi survey lampu kat kedai yg pernah kitorg pergi beli untuk rumah bertam sebelum ni.. kedai lampu ni for me la,agak murah compared dgn kedai2 lain yg me dh pernah survey area perai ni..nama kedai ni value lighting, dekat dgn carrefour, dulunya krico, bukit minyak.. ape me kata muarah,sebab pernah pergi ke kedai lampu lain, lampu yang sebijik sejibon sama,beza harga rm40..erk,byk kan beza harganya..emm, tadi downlight kat kedai value lighting ni yg downlight bulat, rm10.50,bulb panasonic 18 watt..kalo square,rm13..kalo nak adsa glass,kaca cover lampu tu,jadi rm 16.50..emm,tapi ni harga hari ni la..dulu,2 thn lepas,harga lagi murah..huhu..next week nak try survey kat sungai petani, kat lagenda height bright n bright..orang kata situ agak murah..rm8 utk downlight..bulb tu jenis apa,tak pasti la plak..tunggu next weekk..

Tuesday, January 15, 2013

Water filter waterboss

Emm,tadi ada orang waterboss called nak pasangkan water filter selama seminggu untuk testing..memula macam tak la beria sangat pun. Tapi bolehlah untuk testing kan..bila dah sampai umah, dia cakap haji zul,pengarah kami kat poli ni,tersu beli dan pasang sebab dia tahu air kotor.. pastu pulak ada freebies kalau confirm nak ambil hari ni..me rasa teruja la plak..tapi muka buat rileks je lagi..pastu diorang naik atas untuk bersihkan tangki,mak aih,memang kopi kaw kapal api daaa...sekali,keluar plastik bag kaler hijau..haha..agak2 dah berapa lama la plastik tu kat situ..takut je kalo ada anak tikus,tapi nasib baik la takde..emm, sejak duk kuarters poli dari bulan mac 2009,tak pernah lagi tangki dibersihkan sebab sebelum tu,dah ada penyelenggaraan hantar bangla untuk cuci,tapi kami tak masuk lagi umah tu..time tu puh rasanya umah tu kosong,takde orang duduk..so,tak tahu la berapa lama dah tangki tu tak dicuci..huhu..emm, buat me tertarik dengan waterboss ni,sebab dia kata diorg akan datang service setiap tahun sehingga 10 tahun..company ni dah 18 tahun kat malaysia..waterboss ni guna pasir,bukan batu-batuan..pastu kita boleh bersihkan tangki tu..ala,sama gak dengan filter lain kan..yang penting,10 tahun yang dijanjikan ni,me tak perlu kuarkan duit dah untuk tiap2 service..em,mmg dia dah masukkan dalam harga filter la kan..tp kalo sesetengah filter company,diorang ada lagi caj nak service tank tu..em,hopefully waterboss ni okla selama lebih 10 tahun as they promised..ye tak?amin..em, me mintak freebies tu, water filter, harap2 esok dapat yang brand ok la walaupun bukan ianya sekadar freebies..ye tak..hehe..emm,tapi husband tersilap faham,ingat water dispenser,maklumla balik keje,tak rehat2 lagi..apa lagi,cina tu pun pantas mempromosi water dispenser plak..hahaha.tapi benda tu,mmg lama dah jugak dalam list wanted..em, dia plak kurangkan lagi harga untuk trade in filter sedia ada,ok la..total spent today, rm3860 untuk water filter tank kat luar rumah dan water dispenser hot warm cold..em,berbaloikah daku?semoga berbaloi la..amin..

Monday, January 14, 2013

Homestay casa de raina

The only one homestay or guesthouse that we owned now. Because perdana de raina at bertam perdana already sold last december.huhu.. em,homestay ni di bandar seberang jaya pulau pinang.. dekat bandar,hypermall,shopping mall.. apartment 3 bilik tidur,2 unit air conditioner,lengkap dgn astro,fridge,washing machine,dapur.. harga utk satu malam rm200..