Thursday, August 25, 2011

fatnin again..

1. fatnin in drawer.

2. ala2 manja la tu ek..

3. testing knit hat

fatnin hari ni hebat kuasa tido..hehe

she slept at 9pm last nite. then at 2.45am she woke up untuk main2. tapi mcm biasa la kalo dh 2.45am, takkan mama n papa nk layan kan..so, she's played alone by her own la..turun naik tilam, panjat papa, golek2 tepi mama..pastu tatau la dia tidur bila..biar je..ehhehe..pastu tetiba dengar dia nangis..Ya Allah, mana anak aku ni..rupanya tersepit celah tilam and dinding..hahhaa..kepala and tangan duk tarik2 bedsheet, takleh nk bangun sebab badan tersekat..nangis biaas2 je..tu la, golek2 sangat ntah ke mana2..tu yg tersepit situ tu..actually, we all tak letak bedframe dh..just bed je..so, tak bahaya la for my fatnin cumell ni..dia pun memang dh pandai turun n naik sendiri.. cuma nya tersekat sbb antar bed and wall tu, mmg sempit sikit la..muat kaki and punggung dia je..hehehe..pastu letih agaknya main sorg2 td, dia tido nyenyak sampai tak hengat..papa kejut nk tukar diapers before g umh opah pun, diataknak open her eyes..punya la tired kan..sampai la ke rumah opah pun, she's still sleep dengan nyenyaknya..ehhehe..fatnin cayang..
fatnin at 7.30am..so tired nih..hehehehe

agenda kuih raya..

hari ini opis busy coz everyone received a lot of kuih raya yang di order sebelum ini..dh rasa mcm sgt2 nk raya dh..kak ana lagi la, esok dia dh nk balik kelantan dh..aaa, best nyer... :)

Tuesday, August 23, 2011

raya dah dekat..yeaa yeaa...

this year, we'll be celeb 1st day eid at besut..my 1st time ever since i am married. 3 years before, we celeb 1st hari raya at kedah. 2nd day of raya, went back to trg.. this year ubah angin la plak kan..bukan apa, saja nk celeb 1st raya kat besut supaya my family boleh raya dengan the only one grandchild yg cumell ni la..si fatnin ni...belah kedah dah ada about 7 grandchilds dh, so takpela kalo fatnin wasnt there on raya day kan..hehehe.. and ni 1st time gak la hubby celeb 1st raya kat umh i..ntah mcmn la..hahaha..apa la komen dia nnt kan kalo tak kena jiwa dia..byk komen gk tu en hubby nih..aiseh.. :p

Thursday, August 11, 2011

busy mode comes again...

ntah la..sem ni rasa mcm busy giler..tatau la busy tang mana ntah..pastu tak nyempat nk setel hal rumah pun..hal bisnes apatah lagi..ni tgh nk wat bisnes wall deco..tp tak sempat nk buat utk diri sendiri gk ni..asalnya nk edit gmbr fatnin and nk print then nk gantung kat umah..tp punya la busy skrg ni, smpai nk bukak adobe photoshop and nk study illustrator pun tak sempat. emm, skrg ni dah kul 1.30, jap lagi ada kelas lagi..aduhai..kelas carry plak tu..mesti takde suara jap lg ni..ngjar dak2 carry, berkobar2 tau..hahaha

pool fatnin dh flat 1..

emm, cerita pasal fatnin's pool.. asalnya 3 layers, and now only left 2 layers yg still full with the air..fatnin's bites make the 1st layer tu flat lor..tetiba je, crawling and biting at one shot..pastu smiling and continue her crawling lagi..alahai anak mama ni..apa daa..