Posts

Showing posts from 2013

lamanya tak update blog ni...

sem baru dah mula hari ni.. kelas pun dah mula.. kelas hari ni kul 3-5pm..1st class dengan students sendiri.. i mean anak-anak PA kalau bahasa kat poli sini..hehehe..emm, sem ni 1st time jadi penasihat akademik since almost 8 years ago... maklumla dah kena halau gi jbtn IT.. sebelum ni syok duk ngajar math je kan..hehehe.. ok la, lot of things to do now.. chow....

vaksinasi dalam bahasa melayu.. ehsan dari google translate je..

I use google translate to translate the article yang ditulis oleh Dr Zahilah Filzah, a pediatrician of Sg Buloh Hospitalseperti post saya sebelum ini (diambil dr blog dr.halina) .. tapi saya tak larat nak betulkan semuanya sbb google translate ni translate satu demi satu ayat kan.. so jadi tak sedap.. tapi takpe la.. semoga dengan bahasa melayu ni, yang tak berapa faham english, at least boleh faham jugak keseluruhan cerita di atas.. i hope that people outside, please please please concern about vaccination.
Dear BarelySupermommy readers,
Saya rasa sebahagian dari anda mungkin mempunyai pendirian anda sendiri mengenai perkara ini perkara- vaksin. Walaupun sebahagian daripada anda mungkin tidak bersetuju , saya percaya majoriti daripada kita masih percaya vaksin sebagai langkah pencegahan yang berkesan untuk memerangi penyakit berjangkit tertentu. Walau bagaimanapun , beberapa bulan lalu, seseorang mungkin telah bercakap dengan anda atau anda mungkin telah membaca di Facebook - suntikan …

homemade lemonade

Image
Ada lemon lebih yg husband beli hr tu..so dia suh buat la apa2 pun.so decide nak buat lemon lassi tp takdde yogurt.so buat je la lemon juice biasa. Caranya senang, 1 medium size of lemon
2 tblspn sugar
1 tblspn sweetened creamer(optional)
A pinch of salt..sikit je..
Ice cubes mix all and blend... Recipe ni tambah tambah recipe yg duk ada kat google..sbb sebijik je lemon,so guna sukatan sebijik je la saya hari ni..haha

vaccination... please read my dear.....

saya amik dari blogger dr.halina....
http://barelysupermommy.com/2013/07/11/vaccinations/
Dear mommies.. Here is the article regarding vaccination byDr Zahilah Filzah,a pediatrician of Sg Buloh Hospitalas promised. I hope you’ll take time to read this article. She wrote a very precise, nice article about vaccination and I really hope we can convey this message to all mommies out there. If you have any question, please write on the comment section. Dr Zahilah or me myself will try to answer your question. I know some people are very ‘hardcore’ and can be emotional about this vaccination issue. Please don’t bang each other.We are adultand all of us has our own opinion. Don’t judge others who does or doesn’t want to give their child vaccination. We asmedical providers,our job isto educatethe public based on our knowledge asa doctor and Muslims. Enjoy. And think!!
Dear BarelySupermommy readers, I reckon that some of you may have your own stand on this matter- vaccination. While some of you may …